У Луцьку діти з синдромом Дауна плетуть маскувальні сітки бійцям

У Луцьку діти з синдромом Дауна плетуть маскувальні сітки бійцям
Фото Суспільне.Волинь

35-ть маскувальних сіток вже сплели у Луцьку батьки та діти громадської організації "Батьки дітей з синдромом Дауна". Щодня плести сітки приходить 20 людей. До плетіння долучаються не лише батьки та діти громадської організації, а й люди, які приїхали на Волинь з територій, де ведуться бої.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Катерина Свіщева.

Щодня приходить допомагати Катерина Школьна. Жінка пенсіонерка, приїхала до Луцька зі столиці разом з онуками.

Разом із 36-річним сином плете маскувальні сітки Світлана Тимощук. Жінка каже, що в її сина Сергія виходить в'язати стрічку на сітку, вона ж допомагає йому вирізати з одягу смужки.

"Я його як перший раз взяла. Йому сподобалося. Розумієте, він сідає, інший би може сказав, що він втомився і сказав, мам я вже не хочу, а він в'яже і йому подобається", — говорить жінка.

Волонтерка Катерина Свіщева каже, що маскувальні сітки разом з батьками та дітьми зі своєї громадської організації почали плести на четвертий день повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Коли у волонтерів почало не вистачати сіток для плетіння, мами почали виготовляти свої авторські та винайшли свій метод, — розповіла голова правління ГО "Батьки дітей з синдромом Дауна" Олена Мельник. Каже, що волонтери також збирають гуманітарну допомогу та відправляють її сім'ям, де виховують дітей з інвалідністю до Києва та Харкова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Львівська нафтобаза теж повністю знищена російською ракетою
Наступна новина 89 підприємств вже евакуювали на захід України
Останні новини
Схожі новини