Білорусь оголосила другий етап "раптової" перевірки боєготовності військ

Білорусь оголосила другий етап "раптової" перевірки боєготовності військ

Білоруське військове керівництво розпочало другий етап "раптової" перевірки боєготовності військ.

Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на білоруську державну інформагенцію "БелТА» та сайт адміністрації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Все це сплановано як адекватна реакція на навчання, які з 1 травня відбуваються на території країн НАТО під назвою «Захисник Європи». 

Ми бачимо кожен їхній рух, бачимо, які батальйонні тактичні групи задіяні, на яких полігонах, які питання вони збираються відпрацьовувати. Розуміючи певні загрози, які можуть походити від них, ми адекватно реагуємо, на ці напрямки висуваємо відповідні війська», – коментує міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін.

Лукашенко пояснив, що цю "раптову" перевірку здійснюють задля того, аби підготувати війська до "несподіваного" висування в разі початку війни. На думку диктатора, білоруська армія працює "непогано" і реформа мобільності військових підрозділів, яку розпочали 10 років тому, дала плоди.

За даними військовиків Білорусі, поблизу кордонів їхньої країни, насамперед у Польщі, країни НАТО розмістили угруповання чисельністю близько 40 тисяч солдатів, які нібито загрожують безпеці й незалежності Білорусі.

Нагадаємо, що режим самопроголошеного президента Лукашенка в січні-лютому 2022 році, коли західні уряди вказували на загрозу від маневрів десятків тисяч російських солдат на території Білорусі, обурювався, мовляв, це суверенне право незалежної країни здійснювати маневри своїх військ на своїй території. Однак, Польща й сусіди Білорусі, за логікою режиму Лукашенка, такого суверенітету розміщувати війська не мають.

Читайте також: Лукашенко, який допомагає бомбити Україну, закликає сусідів «жити дружно»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Киву оголосили у міжнародний розшук
Наступна новина У Луцьку для місцевої молоді та переселенців працюватиме «ВільноХаб»
Останні новини
Схожі новини