«Озвучка світлофорів та нові тролейбуси – шикарна річ», – голова «Генерації успішної дії» на Волині

«Озвучка світлофорів та нові тролейбуси – шикарна річ», – голова «Генерації успішної дії» на Волині

Луцьк – одне з небагатьох міст, в якому є пільги на компенсацію комунальних послуг для незрячих. Ця сума становить 700 гривень на кожного члена сім’ї.

Про це повідомив керівник Волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук під час зустрічі із міським головою Ігорем Поліщуком, повідомили у міські раді.

Віталій Ткачук подякував міській раді за новий принтер, на який тут виділили 120 тисяч гривень.

Він приніс на зустріч книжки, які студія друку Braille Studio надрукувала минулого року.

«Це інклюзивні книжки, які не є підручниками, але діти, які мають проблеми з зором, можуть по них навчатися», – сказав Віталій Ткачук.

Він закликав директорів навчальних закладів, де навчаються незрячі діти, брати їх для користування.

Голова Волинського осередку ВГО «Генерація успішної дії» зазначив, що Луцьк – одне з небагатьох міст, а може і єдине, в якому є пільги для незрячих за компенсацію комунальних послуг. Нині ця сума становить 700 гривень на кожного члена сім’ї.

«Це дуже вагомо. У великих містах цього немає, а у нас є», – сказав Віталій Ткачук.

Також він висловив вдячність за службу супроводу незрячих, яка зараз повністю фінансується за рахунок міського бюджету.

«Озвучка світлофорів та нові тролейбуси – шикарна річ, втім є певні незручності для нас. У комунального транспорту відсутнє зовнішнє оповіщення населення. Також «мовчать» нові «розумні» зупинки», – зазначив Віталій Ткачук.

Міський голова зауважив, що зверне увагу відповідальних осіб на вирішення цього питання.

«Ми раді, що наша підтримка дає для вас реальні плоди. Що діти з порушенням зору, мають можливість самостійно читати книги шрифтом Брайля, розвиватися, поглиблювати свої знання та читати художню літературу», – зазначив Ігор Поліщук, звертаючись до Віталія Ткачука.

«Ми раді, що ефективно працює служба супроводу. Дякуємо, що цінуєте пільги, які надаються людям з порушенням зору. В майбутньому, за можливості, ми будемо їх збільшувати. Також, спільно з вашою організацією, ми готові до реалізації нових ідей та проєктів, які підуть на користь людям з інвалідністю по зору», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шмигаль повідомив, за яких умов в Україні можуть оголосити локдаун
Наступна новина «Будуть такими, як за часів Лесі Українки». На будинки у Колодяжному витратять 11 мільйонів
Останні новини
Схожі новини