У Луцьку дві подружки відкрили кондитерську

У Луцьку дві подружки відкрили кондитерську

Дві подруги, підприємиці з Луцька, Діана Познякевич та Ольга Берестюк отримали грант на розвиток власної справи. Два роки тому вони зареєстрували крафтовий бренд здорової продукції.

За словами однієї зі співзасновниць Ольги Берестюк, у кондитерській виготовляють на замовлення десерти без білого цукру, глютену і лактози, – пише Суспільне.

Рік тому підприємиці відкрили кафе-кондитерську у Луцьку. Аби розширити асортимент та збільшити кількість клієнтів, вирішили взяти участь в урядовій програмі «єРобота». В результаті – отримали 250 000 гривень на розширення виробництва і маркетинг, каже Діана Познякевич. З її слів, за грантові кошти купили камеру шокової заморозки, міксер, холодильну та дві морозильні камери, а ще – надрукували брендовані упаковки та створили сайт.

«Грантові кошти, звичайно, що нам допомогли швидше зробити наше виробництво професійним, покращити якість нашої продукції і збільшити, звичайно, обсяги виробництва», – каже підприємиця.

Зараз у меню кондитерської, говорить Діана Познякевич, пів сотні різних десертів без цукру та веганська випічка. Розповідає: за умовами проєкту у закладі працевлаштували і двох працівників. Це — 19-тирічні подруги, мешканки села Рудники Луцького району, які до цього навчалися на кухарів-кондитерів.

У рамках проєкту «єРобота» волиняни можуть отримати мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень на придбання меблів, обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщень, маркетинг та рекламу.

З початку року на участь в урядовій програмі «єРобота» подали 610 заяв, каже директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин. З її слів, зацікавленість у проєкті на Волині збільшується.

З початку цього року 130 мешканців Волині отримали мікрогранти на суму 31 з половиною мільйонів гривень за проєктом «єРобота».

15 мільйонів з цих виплачених коштів уже повернуто до бюджету Волинської області у вигляді податків та зборів, платежів та у вигляді єдиного внеску, розповіла директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин.

З її слів, з липня минулого року, коли почала діяти урядова програма, мешканці Волині отримали майже 60 мільйонів гривень та створили 198 нових робочих місць. Каже: 30 % тих, хто скористався проєктом, започаткували власну справу, решта 70% – розширювали бізнес.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найкращим в Україні назвали лісництво з Волині
Наступна новина Весілля на Волині: одружився сопілкар з «Kalush Orchestra»
Останні новини
Схожі новини