У Луцьку – форум сім’ї. ФОТО

У Луцьку – форум сім’ї. ФОТО

До Дня батька, який в Україні відзначають у третю неділю вересня, у Луцьку влаштували форум сім’ї. Він відбувається під гаслом «Щаслива родина – щаслива Україна». Мета – з’ясувати, якою є українська сім’я та якою вона має бути. 

Стартувало дійство у Палаці культури 14 вересня та триватиме до 17 години. Розпочався захід із молитви «Боже великий, єдиний», яку виконав хор церкви Воздвиження Чесного Хреста.

Опісля виступила директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Оксана Гобод.

«Я бажаю нам на цьому форумі об’єднатись, відчути якісь певні зрушення, я вірю, що ті виклики, які були в останні роки, можливо, відсунули на другий план питання сімейних проблем. Тому що в першу чергу, треба було забезпечити певними соціальними гарантіями, надати нашим учасникам війни, сім’ям загиблих, іншим категоріям соціальну допомогу і підтримку. Такі питання як сімейна політика та інститут сім’ї, можливо, не в повній мірі були охоплені, як на теренах Волинської області, так і в цілому в Україні. Я надіюсь, що після цього форуму будуть винесені правильні рішення і буде правильно побудована державна політика, для того, щоб інститут сім’ї процвітав», - сказала посадовець.

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що зараз Україні нав’язують цінності, які суперечать Біблії. Він процитував уривки з Письма, де йдеться про те, що сім’ю мають утворювати чоловік та жінка.

Голова Волинської ради церков, владика Йосафат додав, що недаремно у християн найбільше свято – це Різдво. Народження Бога і турбота батьків про нього – приклад чудової сім’ї.

«Якщо сім’я справжня, сильна, єдина, то таким буде і суспільство. Якщо сім’я слабка, безсила, то і суспільство буде страждати від цього», - сказав Йосафат.   

Він побажав, щоб кожна родина зберігала єдність.

Після цього стартувала перша доповідь форуму, яку провів експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин Адріан Буковинський.

У програмі заходу – дискусія про сімейну політику, майстер-класи, воркшопи, круглий стіл та творчі презентації.

Вхід на форум вільний.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перший в облраді: Вітів розповів, хто насправді є «гальмом» децентралізації на Волині
Наступна новина У Луцьку привітали фармацевтів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини