У Луцьку хочуть відновити два ботанічні сади і посадити 1205 дерев

У Луцьку хочуть відновити два ботанічні сади і посадити 1205 дерев

У Луцьку за 5 років планують витратити на озеленення 120 мільйонів гривень. Йдеться не тільки про посадку нових рослин, а й збереження наявних, реконструкцію скверів, відновлення ботанічних садів тощо.

Про це стало відомо у середу, 23 червня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутати ухвалили програму розвитку та збереження зелених насаджень Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Зокрема, на території громади планують облікувати зелені насадження, визначити нові місця для них на території приєднаних сіл, створити реєстр стародавніх дерев і доглядати за ними, проводити поточний і капітальний ремонт парків і скверів.

У 2021-ому році почнуть реконструкцію Скверу авіаторів, скверу біля 26-ої школи, біля профспілок на проспекті Відродження, на перетині проспектів Молоді-Відродження. На посадку дерев, чагарників і створення газонів за 5 років планують витратити пів мільйона гривень. Зокрема, хочуть посадити 1205 дерев.

У 2023-2025 роках планують відновлювати ботанічний сад на Шопена, у 2024-2025 – на Потебні. Вартість поки не визначили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку фурам дозволили їздити центром лише вночі
Наступна новина Особливості промислових наливних підлог
Останні новини
Схожі новини