У Луцьку хочуть виселити «Муніципальну лікарняну касу»

У Луцьку хочуть виселити «Муніципальну лікарняну касу»

«Муніципальну лікарняну касу», яка збирає благодійні внески від пацієнтів міських медичних закладів, хочуть виселити із приміщення управління охорони здоров’я.

Про це стало відомо у вівторок, 6 квітня, під час оперативної наради у Луцькій міській раді. 

«Муніципальна лікарняна каса» – незрозумілий орган, який сидить у тому ж приміщенні, що й управління охорони здоров’я, і збирає гроші з лучан. Я прошу виселити його», – сказав міський голова Ігор Поліщук.

«Сьогодні Національна служба здоров’я укладає договори із закладами по окремих пакетах, але якісь послуги оплачуються не в повній мірі або не оплачуються взагалі. Треба чесно сказати людям, що за якісь послуги треба заплатити, але пояснити, за що і скільки», – додав він.

Очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Лотвін розповів, що «Муніципальна лікарняна каса» створена на початку 2000-х. Із 2018-го вона орендує кабінет в управлінні, але влітку цього року термін договору закінчується, тож організацію виселять. Її очолює колишній багаторічний керівник управління охорони здоров’я Федір Кошель.

«Благодійні внески повинні бути справді благодійністю, а не повинністю. А за платні послуги, перелік яких повинен висіти в лікарні, пацієнти мають платити прозоро – на рахунки самого медзакладу», – сказав Володимир Лотвін.

Читати також: Консультація лікаря – від 80 до 300 грн. Які тарифи на медичні послуги діють у волинських лікарнях


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У центрі Луцька мусять бути платні парковки», – міський голова
Наступна новина Колишній луцький депутат став директором «ЖЕКу»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні