Консультація лікаря – від 80 до 300 грн. Які тарифи на медичні послуги діють у волинських лікарнях

Консультація лікаря – від 80 до 300 грн. Які тарифи на медичні послуги діють у волинських лікарнях

На Волині медичні заклади обласної комунальної власності розробили тарифи, в яких визначена вартість платних послуг, що надаватимуться в установах пацієнтам, які звертаються без направлення сімейного лікаря.

Про це стало відомо під час засідання медичної комісії облради 25 березня, пише ІА Волинські Новини.

Депутати розглянули проєкт рішення «Про погодження тарифів на платні послуги комунальним підприємствам охорони здоров’я, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

На розгляд депутатів представили тарифи Волинської обласної клінічної лікарні, Волинського обласного патологоанатомічного бюро, Волинської обласної інфекційної лікарні та Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства та дитинства.

Зауважимо, платні послуги впроваджуються для тих пацієнтів, які звертатимуться за консультацією лікарів чи на проведення обстежень самостійно, без направлення від сімейного лікаря. Також за цими тарифами пацієнти платитимуть кошти, якщо згадані послуги не входять в пакети, оплачені Національною службою здоров’я України.

Таким чином, кошти будуть офіційно надходити на рахунок закладу, а не через благодійні каси, які були створені при багатьох лікарнях, пояснила голова медичної комісії, генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради Ірина Горавська.

«Пацієнт може обрати будь-який шлях. Він може взяти направлення у сімейного лікаря і отримати безкоштовну допомогу. А якщо він не хоче йти по направлення, а хоче самостійно звернутися в певний заклад і згідний платити – буде отримувати ці платні послуги. Або ж якщо пацієнт хоче отримати послугу, яка не передбачена НСЗУ, але яка є затребуваною, то вона теж не може безкоштовно надаватися. Ці кошти будуть надходити на офіційні рахунки закладів», – розповіла Ірина Горавська.

Так, приміром, консультація профільних лікарів Волинської обласної клінічної лікарні за умови звернення до медиків без електронного направлення коштуватиме від 80 до 300 гривень. Комп’ютерна томографія – від 745 до 2500 гривень залежно від органа, який потрібно обстежити. УЗД – від 215 гривень, рентгенографія – від 125 гривень.

Тарифи на послуги у Волинській обласній клінічній лікарні

В обласній інфекційній лікарні найдешевший аналіз коштує 40 гривень, а найдорожчий – 1460 (це ПЛР-тест на COVID-19).

У паталогоанатомічному бюро дослідження вартуватимуть від 104 гривень. Бальзамування тіла померлого (вагою до 70 кг) коштуватиме 555 гривень.


У Волинському обласному ТМО захисту материнства та дитинства розробили тарифи на консультації медиків (100-120 гривень, залежно від профілю медика) та на санаторно-курортні послуги в санаторії «Дачний» в межах путівок.

Читати також: Дитячий санаторій «Дачний» з початку року так і не запрацював. Яка там ситуація зараз

Зі слів Ірини Горавської, розробка тарифів – це дуже великий обсяг роботи для кожного закладу. Адже з першого разу розробити одразу всі тарифи, врахувати усі потреби населення – неможливо. Тому це був перший етап. А далі в міру вивчення попиту, каже вона, в закладах будуть продовжувати роботу.

Голова медичної комісії також повідомила, що тарифи в згаданих закладах уже діють, адже згідно з процедурою, вони затверджуються керівником закладу, погоджуються управлінням охорони здоров’я і медичною комісією. Усі ці етапи згадані документи пройшли: 25 березня члени комісії погодили тарифи на платні послуги для чотирьох закладів.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли вакцину від коронавірусу Sinovac розвезуть в області
Наступна новина Формат проведення ЗНО можуть змінити, – міністр освіти
Останні новини
Схожі новини