У Луцьку хочуть змінити оплату в маршрутках і тролейбусах

У Луцьку хочуть змінити оплату в маршрутках і тролейбусах
джерело фото: insider.zt.ua

У комунальному транспорті Луцька, а також у маршрутках приватних перевізників хочуть встановити валідатори.

Про це розповів начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 5 вересня.

За його словами, програма автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті м. Луцька передбачає, що оплата відбуватиметься за допомогою карток. Йдеться про спеціальні картки для пільговиків, а також про банківські картки.

Валідатори планують встановити, аби дізнатися точну кількість пасажирів, які їздять за день. «У нас іде готівковий розрахунок плати за проїзд. Наразі міська рада немає точних цифр щодо кількості перевезених пасажирів. Ми не маємо обліку кількості пільгових перевезень. Безготівковий розрахунок полегшить справу водію, до того ж оптимізується час виконання рейсів, адже ми зможемо дізнатись, о котрій годині найбільший пасажиропотік. Можливо, на певному транспортному маршруті не 10 транспортних засобів треба, а 6, а, можливо, 13», – сказав Володимир Степанов.

Посадовець зауважив, що профінансувати закупівлю валідаторів можуть перевізник, оператор та міська рада. «Будемо дивитися, хто буде спроможний це фінансувати», – додав він.

Начальник управління транспорту та зв’язку зазначив, що на картки піде орієнтовно 6,5 мільйона гривень, які планують виділити з міського бюджету, а інші витрати хочуть «покрити» за рахунок операторів.

Загалом на це планують виділи 48 мільйонів гривень. Цю програму планують запустити у третьому кварталі 2019 року. «За» проголосували 11 членів виконкому.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чим здивував ще один ювелірний магазин «Перлина» учасниць шоу «Пігмаліон 3D»?
Наступна новина У Луцьку відновили маршрутку № 4
Останні новини
Схожі новини