Луцькі депутати обурюються, що в місті зупиняються «чужі» сільські маршрутки

Луцькі депутати обурюються, що в місті зупиняються «чужі» сільські маршрутки

Луцькі депутати хочуть, аби приміський транспорт зупинявся лише на визначених зупинках і не заважав міським маршруткам та тролейбусам.

Про це стало відомо у середу, 27 жовтня, під час сесії Луцької міської ради.

Зауважимо, 10 лютого 2020 року Луцька міська рада та Волинська обласна державна адміністрація підписали меморандум про співпрацю в питаннях курсування приміських автобусів. Однією з умов було те, що по закінченню договорів ОДА мусить змінити схеми і розклад руху приміського транспорту Луцьком. Однак цього не сталося, - стверджують в міському управлінні транспорту та зв’язку.

«Як результат, на зупинках міського пасажирського транспорту проводиться посадка та висадка пасажирів приміських та міжміських автобусів, що не дає змоги нормальному функціонуванню міської маршрутної мережі», - кажуть у мерії.

Найпроблемнішими тут називають зупинки на вулицях Конякіна (магазин «АТБ»), Гордіюк (виїзд на Ківерцівську), Карпенка- Карого (біля пішохідного переходу до ТЦ «Караван»), проспекті Василя Мойсея (біля ТРЦ «Промінь»), вулиці Рівненській (зупинка «Електроапаратний завод»), на міській зупинці на перехресті вулиць Чернишевського та Ковельської, а також на міській зупинці на початку Володимирської.

«Діяльність стихійних пунктів посадки та висадки пасажирів є джерелом тіньових доходів, порушення санітарних норм і правил, недотримання правил безпеки руху і правил перевезень пасажирів», - стверджують у Луцькраді.

Також міський голова Ігор Поліщук обурився тим, що приміські маршрутки їздять без валідаторів, а відтак шкодять усій міській системі транспорту. Відтак депутати вирішили звернутися до голови ОДА Юрія Погуляйка з проханням виконувати меморандум і змінювати схеми руху приміського транспорту.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шпундра, бігос, болоньєзе. Як учні волинського ліцею куштували нове шкільне меню
Наступна новина У Маневичах вчились правильно вирішувати наболіле
Останні новини
Схожі новини