У Луцьку «Лесин» ясен будуть рятувати науковці з Києва

У Луцьку «Лесин» ясен будуть рятувати науковці з Києва

Спеціалісти з Національного університету біоресурсів із Києва вже в понеділок, 25 травня, приступлять до робіт, пов’язаних із збереженням і лікуванням Лесиного ясена в Луцьку.

Про це йшлося 22 травня під час позачергового дистанційного засідання виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА «Волинські Новини».

На розгляд виконкому винесли проєкт рішення Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються шляхом коштів фонду охорони навколишнього природного середовища міста Луцька у 2020 році в новій редакції.

Нагадаємо, у Луцьку похилився «Лесин» ясен. Його обгородили сигнальною стрічкою.

Як пояснила керівниця відділу екології Оксана Лисак, виникла потреба перерозподілу коштів на вирішення невідкладних природоохоронних заходів. Зокрема, мова йде про проведення наукових досліджень та заходів із лікування та збереження історичного дерева, пам’ятки природи місцевого значення – Лесиного ясена, який знаходиться у критичної стані. Існує загроза його падіння.

Лесин ясен знаходиться в Луцьку на території Замкової площі біля замку Любарта.

«Після переговорів із науковців було вирішено залучити максимум наукової думки, а також коштів на лікування і збереження дерева», – сказала Оксана Лисак.

Вона додала, що потрібно внести зміни до переліку видатків фонду для того, щоб збільшити асигнування по статті витрат на утримання об’єктів природно-заповідного фонду із 30 тисяч до 55 тисяч гривень, аби можна було здійснити ці заходи.

«Спеціалісти з Національного університету біоресурсів уже в понеділок приїдуть і приступлять до робіт», – повідомила Оксана Лисак
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Проблеми з бюджетом почались задовго до коронавірусу, але стає тільки гірше, - Тарас Яковлев
Наступна новина У Луцьку перекриють вулицю в Старому місті. Будуть демонтовувати ринок
Останні новини
Схожі новини