У Луцьку лідери команди Анатолія Гриценка розповіли, чому вірять в його перемогу. ФОТО

У Луцьку лідери команди Анатолія Гриценка розповіли, чому вірять в його перемогу. ФОТО
Прес-конференція лідерів команди Анатолія Гриценка. Луцьк. 24 лютого 2019 року

24 лютого в обласному центрі Волині побували лідери команди кандидата в Президенти Анатолія Гриценка. Це не тільки такі відомі політики, як Тарас Стецьків, Микола Катеринчук, а й громадський діяч Єгор Фірсов та досвідчений військовий Іван Апаршин.

Під час зустрічі з волинськими журналістами гості розповіли, чому вони в команді Анатолія Гриценка. Порівняли виборчу кампанію на президентських виборах 2014-го з кампанією 2019-го, в якій Гриценко теж брав участь як кандидат. Висловили прості, зрозумілі, чіткі аргументи, що будуть цікаві і тим, хто вже визначився з вибором і підтримує у перегонах саме Гриценка, і тим, хто ще в роздумах.

Отож, чому – «за»?

Тарас Стецьків: «Казали, нема команди. Тепер команда є!»

Тарас Стецьків – український політик, народний депутат 1, 2, 3, 4, 6 скликань. Працював у командах Леоніда Кучми, Віктора Ющенка, разом з Юрієм Луценком був одним із творців руху «Народна самооборона». З 2014-го пліч-о-пліч із Анатолієм Гриценком.


«У мене є три аргументи. По-перше, це мій свідомий вибір. Я маю можливість порівняти кампанії 2014 року і 2019-го. У 2014-му нам казали, що є Гриценко, але в Гриценка нема команди. Тепер команда є: і політична, і виконавча.

По-друге, у нас, українців, є можливість обрати президентом ту людину, яка буде справжнім головнокомандуючим країни. На наше переконання, це має бути людина військова. І тому, що має військове виховання, і тому, що має військову освіту, і тому, що має військовий досвід.

І третє – це питання залежності від бізнесу і олігархів.

Кандидат, який або сам є олігархом, або від них залежний, очевидно, діятиме в інтересах цих олігархів. Гриценко, мабуть, єдиний поміж рейтингових кандидатів, який не має залежності від жодного олігарха.

Практика української держави з 1991 року показала: якщо особа, яка стає президентом, має схильність вести бізнес, то вона завжди свій час буде ділити між роботою на бізнес і роботою на державу. Як правило, це все в нерівних пропорціях. А оскільки можливості президента дають змогу примножувати бізнес, то ми часто бачимо, що кандидат іде на посаду з одними статками, а йде з неї з іншими.

Ці фактори, на мою думку, найбільш рельєфно відрізняють нашого кандидата від інших».

 

Іван Апаршин: «Хотів би президента, з яким ми з вами поступово забували б про війну»

Іван Апаршин. Військовий. Полковник запасу.  Має чималий досвід роботи у структурі Міноборони України. Був у списках «Громадянської позиції» на виборах 2014 року. Анатолій Гриценко уже назвав його міністром оборони країни у разі своєї перемоги на виборах.

«У нас сьогодні в Луцьку була зустріч, на яку зібралися люди, які мають відношення до армії. До години говорили про те, що змінилося в країні за час війни. Непроста розмова… Знаєте, я в 2014-му році думав про те, що в нас вистачить мудрості, професіоналізму, щоб прийняти таке рішення, аби наша країна з точки зору безпеки та оборони стала набагато сильнішою. Пройшло 5 років. Ми зберегли територіальну цілісність, але я досі не можу гарантувати, що країна готова до дій в складних умовах.

Тому для мене – не питання сьогодні, хто має бути президентом України. Це Анатолій Гриценко. Людина, яка чітко розуміє стратегію, безпеку та оборону.

Я б не хотів говорити нині про війну. Я хотів би такого президента, з яким би ми з вами поступово забували про війну. Я хотів би більше чути про те, що ми з вами будемо жити краще.

Нам треба головнокомандуючий саме такий. При якому в армії не будуть красти, грошове забезпечення буде достойне, техніка і озброєння буде найсучасніше. А головне – буде перспектива Євросоюзу і НАТО. Тому я – за Гриценка».

 

Микола Катеринчук: «Поки що в нас суди імені Порошенка»

Микола Катеринчук. Політик. Народний депутат України 4, 5, 6 скликань. Відомий адвокат.  Лідер партії «Європейська партії України», яка підтримує Гриценка на виборах президента у 2019 році. Заступник керівника виборчого штабу Анатолія Гриценка з юридичних питань. 

«Поки що в нас суди імені Порошенка. В нас нема суду іменем країни. Після реєстрації Гриценко звернувся в ЦВК, щоб дали йому в якості публічного контролю списки виборців, бо ми хочемо перевірити їх на наявність осіб, які не можуть голосувати, бо вже померли. Далі тихенько виборча комісія змінює порядок доступу до реєстрів і каже Гриценку: «Отам є комп’ютер, сідайте – і опрацьовуйте».

На початок компанії було 35 млн 600 тис. тих, хто мав голосувати в Україні. Після того ми пішли в суд. Програли 4 суди, включаючи Верховний. Потім звернулися до міністра МВС Арсена Авакова, потім порушили кримінальну справу, потім вже слідчий просить реєстри, щоб порівняти з реєстром померлих… Далі ЦВК лякається, голова ЦВК виходить на брифінг, руки трусяться, губи трусяться, і каже, що в нас зараз не 35 млн 600 тис. грн, а 29 млн 800 тис. Різниця – більше 5 млн.

Це означає, що нового президента мають обирати не живі люди, а мертві, не ті, хто живе в Україні, а якісь інші. Ми поклали цьому край.

22 лютого ЦВК, щоб не було ілюзій, що вона кишенькова, виклали постанову, де тлумачать, що таке підкуп виборців. Виходить, що в нас можна вже фінансувати роботу волонтерів, відшкодовуючи їм витрати. Ми йдемо оскаржувати цю постанову.

Сьогодні підкуп виборців – це головний виклик демократії. Насправді такого об’єму підкупу ще не було. Ми цим скупщикам поламаємо руки, ноги, посадимо в тюрму. Ви всі там відмічені у відомостях, є така ембарна книга в Порошенка, з кожної області всі записані там – будете сидіти. Не завтра, то через рік. Ми цього доб’ємося. Наша команда за чесні вибори, і перемога буде чесна».

Є в нас така професія «порохобот». Це люди, які за гроші хвалять Порошенка. З квітня Адміністрація Президента розповсюджує інформацію, що Гриценко розвалив армію. Ми спростували цю інформацію, цю брехню в суді.

Але враховуючи, що вона вже зайшла в медійне поле, хотів би поділитися секретом: міністерство оборони ніколи не займалося продажем надлишкового майна. Цим займається інше міністерство. Чому не може бути кримінальних справ в Гриценка? Бо він цим не міг займатися. Міністерство, яке цим займалося, називається мінекономіки. Хто був міністром економіки в уряді Азарова? Порошенко, він це знає».

 

Єгор Фірсов: «Нема такої людини, яка давала Гриценку хабар!»

Єгор Фірсов. Політик. Народний депутат 7 і 8 скликань. Голова донецького осередку партії «УДАР». Організатор Автомайдану на Донеччині.  У 2016-му році фракція БПП позбавила його депутатського мандата. Як лідер партії «Альтернатива» Єгор Фірсов приєднався до команди Гриценка на виборах 2019. Відповідає за волонтерський напрямок.

«Як ви знаєте, до цього ми були в групі «Альтернатива», яка торік підтримала Анатолія Гриценка і «Громадянську позицію». Зараз ми одна команда. Коли ми визначалися з кандидатом, зважали на два критерії.

Перший – це порядність Гриценка. Жодна людина, ні в Луцьку, ні на Волині, ні десь інакше не може сказати, що давала Анатолію Гриценку хабар. Ні коли він був міністром оборони, ні коли кілька разів був народним депутатом.

Друге – то компетентність. Ми всі говоримо про великі виклики. Про міграції, про економічний стан, про війну… Але забуваємо, що вже за кілька місяців новий президент зустрінеться з глибами світової політики. Це Трамп, Меркель, Макрон… Уявіть собі, що тут мало бути гарним порядним хлопцем. Треба мати компетентність і фах. Анатолій Степанович має чітке уявлення ситуації на Сході Україні. Він розуміється в економіці, в армії, в міграції, тощо. Це дуже важливо у відстоюванні інтересів України на міжнародному рівні.

Гриценко – один із 4-х кандидатів, який максимально відповідають цим двом критеріям.

Сам їжджу по країні, бачу волонтерів, вірю в перемогу. Якщо вимкнути світло – побачиш вогники в очах. Це людська енергія. Це найголовніша історія, яка свідчить про те, що саме Анатолія Степановича щиро підтримують люди.

Чому ми робимо ставку на волонтерів? У виборчій кампанії велику роль відіграють гроші, медіа, олігархи. 4 кандидати, які мають великі шанси перемогти, роблять ставки на ті чи інші пласти. Наш штаб робить ставку на людей, на їхню підтримку».

  *  *  *

Згодом політики відповіли на запитання журналістів. Зокрема й щодо того, що спонукало керівників партії призначити представником кандидата у президенти у Ковельському районі бізнесмена Івана Смітюха. Нагадаємо, саме через це кадрове рішення пішов з посади керівника партії Гриценка на Волині Сергій Чуріков

Причини появи саме такого кадрово рішення голова облосередку «Громадянської позиції» на Волині Олександр Кралюк пояснив просто: зважав на особисті якості Івана Смітюха як людини, як роботодавця та бізнесмена та його сміливість іти проти течії, якщо того вимагає суспільство. 

«Я особисто рекомендував Івана Смітюха. Бо переконаний, що ми маємо говорити про людину, а не про прізвище. 2013 року Іван Смітюх вийшов з Партії регіонів через незгоду з тими діями, які привели до розгону Майдану. Він мав силу волі заявити, що категорично незгодний з тим, що робить партія, і виходить з неї. А ви можете знайти інші приклади таких потуг? Я бачив документи в СБУ, які свідчать, як його тоді ламали. Абсолютний непопуліст. Аграрій, який пече хліб, дає роботу людям і має високий рівень рейтингу в Ковелі. Все інше – маніпуляція. Як до людини, до Івана Смітюха у мене запитань нема. Переконаний: ми маємо говорити про місце людини в епосі, її роль, а не колоти людей, сепарувати їх. Досить. Якщо ми не навчимося це розділяти, нам не змінити країну. На клеймах держави не збудуєш», - зауважив Олександр Кралюк.

Текст: Олена ЛІВІЦЬКА.

Фото: Ірина КАБАНОВА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Використовують герб, прапор і навіть «паспорт»: на Волині взялися за неправильну агітацію. ФОТО
Наступна новина На Волині 7 разів повідомляли в поліцію про підкуп виборців, але жоден випадок не підтвердили. ФОТО
Останні новини
Схожі новини