У Луцьку мешканців багатоповерхівки під час тривоги працівники магазину не пускають в підвал

У Луцьку мешканців багатоповерхівки під час тривоги працівники магазину не пускають в підвал

У луцькій багатоповерхівці на бульварі Дружби Народів №3 під час повітряної тривоги немає доступу до підвального приміщення.

Як розповіла Суспільному мешканка будинку Галина Семенюк, частину підвалу використовують працівники магазину, що розташований на першому поверсі.

Лучанка просила працівників магазину пустити у підвал під час повітряної тривоги, отримала відмову. Дев'ятиповерхівка, де живе жінка має три під'їзди.

В другому під'їзді до частини підвалу доступ є, — розповів місцевий мешканець Степан. Там розташований індивідуальний тепловий пункт, дороге обладнання, вхід під замком. Місць облаштованих для тимчасового перебування людей під час повітряної тривоги, – каже чоловік, – немає.

Чоловік додав, що найближче укриття у церкві "Фіміам", до нього бігти хвилин 15.

Адміністраторка магазину Тетяна Місько у коментарі журналістам сказала, що підвал не є укриттям, бо має лише один вхід.

Найближчі, – говорить жінка, – в церкві "Фіміам" та училищі № 9.

Пастор Церкви Фіміам" Олександр Ткачук говорить, що від початку повномасштабного вторгнення підвальні приміщення церкви використовували, як укриття. Каже: тут були мати, вода, печиво, під час повітряних тривог приходили люди з району в криття.

З вересня 22-го року відновили очне навчання у школах, це приміщення церкви використовують для перебування дітей. Влітку, за словами Олександра Ткачука, приміщення знову будуть використовувати, як укриття для місцевих жителів.

Щодо підвалу на бульварі Дружби Народів, 3, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Юрій Кирилюк каже – це приватна власність. Говорить: із підприємцями будуть домовлятися, аби людей під час повітряної тривоги туди пускали. Нині рекомендує мешканцям будинку ходити в сусідні укриття.

"На Дружби Народів, 5 є укриття, можуть там укритися, 9 училище, садочки, є там школа 20, SKF "Україна", – говорить чоловік.

Загалом у Луцькій громаді є 101 захисна споруда. Побачити перелік захисних споруд можна на сайті міськради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти підірвали дамбу на Донеччині
Наступна новина На Волині «злетів» з дороги мотоцикліст: чоловік в реанімації
Останні новини
Схожі новини