У Луцьку моделювали проекти розвитку волинських ОТГ

У Луцьку моделювали проекти розвитку волинських ОТГ

14 червня відбувся семінар в інтерактивному форматі «світове кафе» на тему: «Проектування моделей розвитку громади: робочі місця, ефективна робота установ та якісні муніципальні послуги в ОТГ».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого розвитку, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Про успіхи та виклики децентралізації, а також про об’єднані територіальні громади, їх сучасний стан, проблеми і перспективи розповіла радник із питань децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан. У своєму виступі вона наголосила, що важливі будь-які успіхи волинських ОТГ, адже вони стають прикладами для інших.

Заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк розповів про служба зайнятості ОТГ та актуальні моделі для об’єднання зусиль.

Про важливість стратегічного планування в громаді наголосив радник із питань муніципального співробітництва Волинського ЦРМС Петро Лавринюк.

Також в інтерактивному форматі «світове кафе» на тему: «Проектування моделей розвитку громади: робочі місця, ефективна робота установ та якісні муніципальні послуги в ОТГ» присутні моделювали різноманітні структури для об’єднаних територіальних громад Волині. 

«Нині ОТГ навчились ефективно витрачати кошти, потрібно створювати умови, щоб грошей було більше, а установи, приміром, бібліотеки, надавали свої послуги не на 10 чи 20 %, а на 100 %», - наголосив експерт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Подробиці аварії на Волині, в якій загинула мати трьох дітей. ФОТО
Наступна новина Волинянка змагатиметься за титул «Місіс США»
Останні новини
Схожі новини