У Луцьку модернізують очисні споруди

У Луцьку модернізують очисні споруди
Очисні споруди в Луцьку. Джерело фото: Луцькводоканал

Луцьк – серед перших міст України, де за кошти Європейського інвестиційного банку модернізують очисні споруди. Майже 12 млн євроінвестицій, (близько 400 млн грн) буде спрямовано на передбачені екологічні заходи, серед яких – вкрай необхідна місту модернізація очисних споруд. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив заступник міського голови Григорій Недопад.

«Луцьк і Рівне – перші міста в Україні серед 22 міст-претендентів, які залучили технічну підтримку з боку Європейського інвестиційного банку. Робота над проектом розпочалася в 2016 році і дуже приємно, що Луцьк знову в лідерах із залучення європейських інвестицій», – йдеться у повідомленні.

«Відомо, що ситуація на очисних уже десятки років потребувала вирішення і єдиним варіантом для реконструкції очисних було саме залучення інвестицій, адже передбачена сума непосильна як для міського, так і для державного бюджету. Тому запланований проект – дійсно велике досягнення для нашого міста. Це означає, що Луцьк користується довірою серед європейських партнерів, а наші фахівці працюють із дотриманням міжнародних стандартів якості», – зазначає Недопад. 

За словами Недопада, договір уже підписали. Реалізація проекту розпочнеться максимум через 10 місяців. Вже почали працювати експерти з французької компанії із підготовки технічної документації та всіх підготовчих заходів.


Нагадаємо, раніше директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк розповідав про інший проект – на суму понад мільйон євро. Ці кошти Луцьк отримає завдяки домовленості з НЕФКО. 

Вони підуть на встановлення лічильників в будинках, де немає ОСББ, модернізацію усіх станцій підкачування води на бойлерних «Луцьктепла» і реконструкцію двох каналізаційно-насосних станцій.

Більше тут: «У нас споживачі, а ми хочемо, щоб були клієнти». Ми побачили, як змінюється «Луцькводоканал»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві відкрили барельєф на честь композитора з Волині
Наступна новина Доставка обідів у Луцьку. «Карабас Барабас» пропонує першу страву на вибір
Останні новини
Схожі новини