У Луцьку на лікування діабетиків не вистачає більше двох мільйонів

У Луцьку на лікування діабетиків не вистачає більше двох мільйонів
Фото - Жіночий інтернет-журнал

У Луцьку на лікування людей, хворих на цукровий діабет, потрібно більше двох мільйонів.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 10 липня.

За словами директора департаменту фінансів Лілії Єлової, цільова субвенція для людей хворих на діабет - майже 4 мільйони, проте потрібно ще більше двох мільйонів. 

Ці гроші порадили знайти у місцевому бюджеті. 

«Для нас це не просто не приємно, це небезпечно. Міністерство охорони здоров’я усунулось від своїх обов’язків. Якщо держава бере на себе зобов’язання проплатити, то вони розраховують бюджет, а ми формуємо свій.

Зараз нам кажуть, що з місцевого бюджету потрібно оплачувати роботу лікарів і так далі. Ніхто не цікавиться, чи є кошти, чи ми планувати. Ми гратимемо в такі нечесні ігри. Можливо, у держави є проблеми?

То про це треба чесно говорити. Аби ми могли шукати кошти. Це не лише по охороні здоров’я, так само й по освіті. І йдетья не про 4, а про 100 мільйонів», - виступив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

За його словами, такі відповіді різних міністерств не додають їм хорошої репутації. «Надіюсь, якийсь інстинкт перед виборами спрацює. Така неприємна розмова, але потрібно називати речі своїми іменами», - додав він.

Нагадаємо, у Луцьку водії маршруток відмовляються їхати на кінцеві зупинки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу Луцька триває розбудова затишного та комфортного ЖК «Юпітер». ФОТОЗВІТ
Наступна новина Лучани нарікають на несвоєчасне вивезення сміття
Останні новини
Схожі новини