У Луцьку на рік заборонили кронувати дерева

У Луцьку на рік заборонили кронувати дерева
Фото ілюстративне

У Луцьку тимчасово заборонили так звану омолоджувальну обрізку дерев, під час якої обрізають від чверті до половини усіх гілок. Виняток – аварійні дерева.

Про це стало відомо у середу, 27 січня, під час сесії Луцької міської ради.

Автор проєкту рішення Юрій Моклиця сказав, що така обрізка не має нічого спільного з омолодженням дерев. Натомість часто вона завдає непоправної шкоди.

Мораторій він запропонував запровадити на рік, а тим часом – розробити чіткі правила утримання зелених насаджень, які не шкодитимуть деревам.

«Можливо, кілька десятків дерев за цей час зможемо врятувати. Якщо ми зараз його не приймемо, за місяць можемо втратити багато», – сказав Юрій Моклиця.

Очільниця відділу екології міської ради Оксана Лисак погодилась з необхідністю тимчасової заборони кронування, але запевнила, що правила утримання зелених насаджень можна ухвалити раніше, ніж за рік.

У результаті депутати вирішили скасувати мораторій, щойно такі правила будуть. До їх створення міський голова Ігор Поліщук попросив залучити науковців з Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Читати також: У Луцьку зрізають дерева. Кажуть, що вони аварійні, всохлі або вражені шкідниками


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Масажист. Історія Саші Каптура, який не бачить світ, але бачить ціль
Наступна новина Волинь – у трійці областей, де найбільше пар одружуються повторно
Останні новини
Схожі новини