У Луцьку в дворах ріжуть дерева, щоб облаштували паркінг

У Луцьку в дворах ріжуть дерева, щоб облаштували паркінг

У Луцьку на вулиці Наливайка завершують розчищувальні роботи з обрізки дерев для облаштування прибудинкових територій.

Про це розповів Суспільному бригадир фірми "Житлобуд-2" Олександр Ковердюк.

За його словами, 26 травня розчистили 100-метрову ділянку, підготовку до ремонту розпочали кілька днів тому.

"В основному дерева тут ті, які простоювали багато – тільки вирізаємо з коренями, вони вже падають. Треба його трошки омолоджувати, старі знімати, а нові понасаджувати", – пояснив бригадир.

Дерева зрізають, аби облаштувати новий паркінг для автомобілів. Для цього отримали всі необхідні дозволи, – розповіла голова ОСББ "Наливайка Об’єднане" Оксана Денисюк.

"Посадимо молоденькі деревця, які будуть гарні, за якими будемо доглядати, тому що ці дерева, що росли, вони вже старі, за ними, до речі, ніхто не доглядав ці всі роки", – каже лучанка.

Мешканка будинку на вулиці Наливайка, 8 Надія Калініна проти викорчовування дерев збирала підписи. За її словами, зараз на деяких старих деревах гніздяться пташки й пташенята вилетять тільки в липні. Каже, прикро, що люди вирішують не на користь природи, а на користь машин, бруківки й асфальту.

"Нищимо все живе задля того, щоб закачати все в асфальт, в бетон, і зробити паркінг. Ми назбирали необхідну кількість підписів проти зрізки, я віднесла у відповідні інстанції. Голова ОСББ виставляє свій пост, що робимо ввечері нові збори, бо це нелегітимні підписи", – зазначила лучанка.

Голова ОСББ "Наливайка Об’єднане" Оксана Денисюк зазначила, що збори проводили тричі, де з 70 квартир із таким благоустроєм погодилися мешканці 53 помешкань.

"Надія Калініна збирала підписи, бо в неї береза під вікном, її турбувала ця береза. Але ми цю березу не зрізаємо, бо вона не підпадає під дорогу. Наразі ми зібрали треті збори, 17 травня на яких ми обговорили і з нею, і вона були присутня, і всі підписалися, і вона ж сама підписалася за зрізання цих дерев", – каже жінка.

За словами голови ОСББ Оксани Денисюк, схожа ситуація була у дворі на вулиці Конякіна, 10 А п’ять років тому. Там на місці старих висадили молоді деревця, за якими є належний догляд. Додає: відразу після зрізання дерев на вулиці Наливайка старий асфальт зніматимуть, а на його місце викладуть бруківку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині жительку Мелітополя підозрюють у колабораційній діяльності
Наступна новина На Волині два далекобійники хотіли відкупитися за 200 гривень
Останні новини
Схожі новини