У Луцьку не можуть знайти власника історичної будівлі. Вона руйнується

У Луцьку не можуть знайти власника історичної будівлі. Вона руйнується
Фото зі сторінки Юрія Фетисова у фейсбуці

Луцьким депутатам не вдається внести історичний будинок на вулиці Ярощука, 12 до переліку пам’яток історичної та культурної спадщини, бо ще наразі не вдалось встановити його власника.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань перейменування вулиць Луцька 21 лютого, пише ІА «Волинські Новини».

Зі слів голови профільної комісії Миколи Федіка, будинок на вулиці Ярощука перебуває у жахливому стані, тож його можуть знести, якщо власник історичної будівлі не вийде на контакт із міською владою.

Натомість присутній на комісії волинський історик та краєзнавець Петро Троневич зазначив, що відділ охорони культурної спадщини неодноразово клопотав щодо внесення будинку на вулиці Ярощука до переліку об’єктів культурної спадщини.

Але, зі слів краєзнавця, без підписаного власником акту технічного стану приміщення внести будинок до переліку об’єктів культурної спадщини неможливо.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський гінеколог провів першу безкоштовну операцію онкохворій жінці
Наступна новина Скалецька покинула Нові Санжари, але обіцяє повернутись, - начальник медцентру
Останні новини
Схожі новини