У Луцьку не можуть поділити гроші округів без депутатів. ВІДЕО

У Луцьку не можуть поділити гроші округів без депутатів. ВІДЕО

Луцькі обранці громади ніяк не можуть розділити бюджетні гроші між округами, які залишись без депутатів внаслідок недосконалості виборчого закону.

Мільйон 200 тисяч гривень – сума ніби не значна, однак кому та скільки виділити, вже не вперше мізкують у Луцькраді. Сьогодні в поміч профільній комісії прийшли представники ОСББ. Чи дійшли спільного знаменника, – дивіться в сюжеті Сфера-ТВ.Луцьк.

У Луцьку загалом є 42 виборчі округи, 12 з яких не мають представника у Луцькій міській раді.

Довгий час на цю тенденцію ніхто не звертав уваги, мовляв, кожен депутат повинен реагувати на звернення від мешканців будь-яких куточків міста.

З перебігу подій можна прийти до висновку, що обранці громади, якщо й дбають, то, перш за все, про власний виборчий округ. А так звані «нічийні» округи  з проблемами залишаються здебільшого сам на сам.

Зрештою, за ініціативи Андрія Покровського, яку підтримали під час однієї з сесій, у Луцькраді вирішили, що слід створити спеціальний фонд, де й закладуться кошти на потреби округів без депутатів.

Один мільйон 200 тисяч гривень – саме стільки заплановали на потреби цих округів. І здавалось, ніби все логічно, 12 округів – і мільйон двісті, кожному по сотні тисяч. Але ж ні, члени профільної комісії вирішили ділити гроші за іншим принципом.

Мовляв, в одному окрузі потрібно більше, а в іншому – менше. Сьогодні вкотре зібрались і вкотре ділили. Однак віз і досі там.

Голова комісії Андрій Козюра впевнений, що іншого шляху немає, адже поки власними очами не побачиш, на що потрібні кошти,щось комусь давати безглуздо.

А поки в кабінеті мізкували, як же правильно вчинити з розподілом, за дверима зібрались голови Луцьких ОСББ, які, власне, і знаходяться в округах без депутатів. Наполягають надати їм слово. Не зважаючи на те, що не всі  депутати мали бажання їх слухати, людей таки запросили.

Інші голови ОСББ зауважили, що обранці громади надто повільно працюють над розподілом коштів. Мовляв, поки будуть думати-гадати, кому та скільки вділити, закінчиться рік і, зрештою, всі залишаться з діркою від бублика.

Скандалити взялись і решта голів ОСББ. Відтак, голова комісії Андрій Козюра вирішив пояснити, чому розподіл коштів тягнеться так довго.

Сперечались довго, та, зрештою, повернулись до того, з чого й починали.

Члени комісії проголосували за те, що все ж потрібно виїжджати на місця, аби оцінити ситуацію, і лише тоді приймати рішення про виділення коштів на округи без депутатів. Обранці громади пообіцяли впоратися з питанням до кінця цього тижня.

З депутатами чи без, усі округи без винятку повинні фінансуватися лише під певні програми, – впевнений екс-очільник міста Богдан Шиба. Посадовець стверджує, так звані депутатські фонди є незаконними, а проблема з округами без депутатів взагалі є надуманою.

Натомість, створення депутатських фондів Богдан Шиба називає лобізмом і засобом зробити окремих депутатів рівнішими серед рівних.

Тож все зводиться до одного: відсутність міського голови у місті вкотре дається в знаки. А депутати, користуючись такою нагодою, господарюють кожен на свій лад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не одна операція на головному мозку – врятуймо життя 5-місячного волинянина
Наступна новина Замовили тролейбус – учні луцької школи креативно привітали вчительку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини