У Луцьку не потрібен ковід-сертифікат для проїзду в громадському транспорті, – поліція

У Луцьку не потрібен ковід-сертифікат для проїзду в громадському транспорті, – поліція

У поліції підтвердили те, що у громадському транспорті Луцька можна їздити без ковід-сертифікатів, або негативних ПЛР-тестів. Для того, аби дотримуватися карантинних обмежень у транспорті, потрібно бути в засобах індивідуального захисту та мати при собі документи. 

Про це йдеться на сайті ГУНП у Волинській області. 

Нагадаємо, з 8 листопада Волинська область – у червоній карантинній зоні. Одне з обмежень цієї зони – їздити у громадському транспорті можуть тільки люди, які мають сертифікати про вакцинацію від ковіду, ПЛР-тести (не старіші 72 годин) або довідки про нещодавнє одужання. При цьому Ігор Поліщук заявив, що в Луцьку таких обмежень не дотримуватимуться. Натомість, заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук заявила, що Луцьк не мав права дозволити проїзд у громадському транспорті невакцинованим, поки місто перебуває у червоній зоні.

У поліції ж наголошують, що пересуватись у транспорті міжрегіонального сполучення й далі дозволено лише за наявності сертифікату про вакцинацію, ПЛР-тесту, який зроблено не більш ніж за 72 години до поїздки, або сертифікату про одужання від коронавірусу – відповідно до нових правил, що набули чинності 21 жовтня. Штраф за відсутність COVID-документів для громадян – від 17 000 гривень.

Але це не застосовується до міських та внутрішньообласних перевезень. У цьому громадському транспорті потрібно бути в засобах індивідуального захисту і мати при собі документи, що посвідчують особу. Нагадуємо, що у транспорті забороняється перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. У разі порушення вимог карантину передбачена відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка стала найкращою легкоатлеткою України в жовтні
Наступна новина На Волині більше 600 нещеплених вчителів відсторонили від роботи
Останні новини
Схожі новини