У Луцьку не знизять вартість проїзду дітей у маршрутках

У Луцьку не знизять вартість проїзду дітей у маршрутках

У Луцькраді відповіли на петицію про зниження вартості проїзду для дітей у маршрутках. За словами чиновників, 3 гривні – розмір плати, про який міська рада домовилась з перевізниками, і знижувати його ніхто не буде.

Про це йдеться у відповіді на петицію, оприлюднену на сайті міської ради.

Зауважимо, 23 травня на сайті мерії зареєстрували петицію з проханням зменшити вартість проїзду у маршрутках для дітей з 3 до 2 гривень.

"Діти не заробляють гроші та не отримують ніяких доходів, а їхні батьки сплачують податки у міську казну! Чому дорослі люди, які мають немалі зарплати, мають право їздити безкоштовно (муніципальна варта, члени міської ради та ін.)?" - обурювалась авторка петиції Оксана Климюк.

Натомість у міській раді відповіли, що знижувати вартість проїзду для дітей не будуть.

«Рішенням виконавчого комітету від 23.05.2019 № 331-1 “Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху” встановлено пільгову вартість проїзду для учнів у розмірі 3,00 грн за одну поїздку, за наявності учнівського квитка, що є результатом спільно досягнутих домовленостей між органом місцевого самоврядування та перевізниками», – йдеться у відповіді.

Також у мерії нагадали, що школярі можуть їздити у тролейбусах за 1 гривню, а місячний проїзний квиток коштує 50 гривень.

«Додатково інформуємо, що відповідно до ст. 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень шляхом звернення до суду або до вищестоящого органу», – підсумували у мерії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мінус 20 кілограм за велосипед. Редактор «Першого» уклав парі з Андрієм Разумовським
Наступна новина У червні газ для волинян подешевшає
Останні новини
Схожі новини