У яких районах Волині найбільше пияків, - дані Клубу анонімних алкоголіків

У яких районах Волині найбільше пияків, - дані Клубу анонімних алкоголіків
Фото: Вести.Медицина

У Волинській області офіційно зареєстровано 3070 людей, залежних від алкоголю.

Про це стало відомо під час круглого столу «Алкоголізм. Шляхи вирішення проблеми», який провели 27 липня з нагоди 29-ої річниці Клубу анонімних алкоголіків.

Лікар обласного центру здоров’я Сергій Левчук зазначив, що на Волині алкогольна залежність зростає. За його словами, найбільше алкозалежних за півроку 2018 року є у Ратнівському, Ківерцівському та Любешівському районах. 

Головний лікар лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Тетяна Масікова розповіла, що з такою проблемою стикаються й бійці.

«Можливо, це якийсь захисний механізм, щоб побороти цей посттравматичний стресовий розлад. Повертаються хлопці з надзвичайно великими проблемами. Зазвичай це старші чоловіки, бо з молодих страждають одиниці. В основному алкозалежністю страждають хлопці від 35 років і старші», - повідомила Тетяна Масікова.

Представник управління освіти додала, що великий вплив на поширення цієї хвороби – це  реклама, яка наразі є доступною. 

«Зараз вона кругом: в телевізорі, на вулиці, в Інтернеті. Діти можуть побачити, що це нібито весело. Також ми не можемо відкидати те, що відбувається в сім’ях. Часто батьки вживають алкоголь, а це бачать їхні діти.

Я працюю з дітьми-сиротами та напівсиротами, до мене звертаються батьки, які хочуть побачити своїх дітей. Важко з ними вести мову, якщо вони на підпитку. Завжди є виправдання, що їм важко і немає грошей, а держава за них не піклується, проте те, що вони самі за собою не дивляться, це не важливо». 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вся у квіточки: на Волині діти оригінально розмалювали автобусну зупинку. ФОТО
Наступна новина У волинянина на подвір’ї виросло близько 200 боровиків. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини