У Луцьку освятили новозбудовану церкву. ФОТО

У Луцьку освятили новозбудовану церкву. ФОТО

29 квітня у Луцьку освятили новозбудований храм на честь великомученика Дмитрія Солунського (настоятель – митр. прот. Олександр Королюк; клірик – дияк. Валентин Гаїнський).

Про це інформує Рівненсько-Волинська єпархія ПЦУ.

Велике освячення храму звершили – Високопреосвященнійший митрополит Львівський Макарій Малетич та керуючий Рівненсько-Волинською єпархією Преосвященнійший єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл Кризина у співслужінні з духовенством Рівненсько-Волинської, Волинської та Рівненської єпархій ПЦУ.

Парафія має 16 років з часу освячення місця під будівництво храму (освячував митрополит Макарій Малетич; тоді – керуючий й Рівненсько-Волинською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви) та 12 років з часу власне початку будівництва. 

Владика Макарій поклав у престол храму частину мощей святого мученика 4 століття. По звершенні освячення храму та Божественної літургії свт. Іоана Золотоустого владика Гавриїл нагородив духовенство храму, вірян та благодійників відзнаками єпархії та благословенними грамотами.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який допомагав ухилянтам тікати з України
Наступна новина «Пік» на картоплю, всі записуються в чергу: волиняни активно садять городи. ФОТО
Останні новини
Схожі новини