«Пік» на картоплю, всі записуються в чергу: волиняни активно садять городи. ФОТО

«Пік» на картоплю, всі записуються в чергу: волиняни активно садять городи. ФОТО

У рамках весняної посівної сільськогосподарських культур на Волині вже засіяли 63 тисячі гектарів.

Про це Суспільному розповів начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Юрченко.

За його словами, фактично завершено посів ярої пшениці, посіяно понад 5 тисяч цукрового буряка, аграрії активно включаються в посів сої і кукурудзи.

У Луцькому районі нині працює техніка сільгосппідприємств і на власних полях працюють волиняни. На полях сільгосппідприємства "Рать" дочекалися сприятливої погоди, де вже четвертий день сіють сою. Тракторист із 50-річним стажем Григорій Сокол розповів, що засівають уже оброблену сою, якій не страшні шкідники до сходу цієї культури.

На іншому полі в Луцькому районі аграрії сіють кукурудзу. Тракторист Юрій Береза каже, що в день засіває зерном орієнтовно 80-100 гектарів. У полі зі сходом сонця чоловік працює вже тиждень.

"Це остання площа, встигаємо в терміни цього року.  Хороша земля в нас, чорноземи тут, врожайність висока. Цього року трошки вологи є багато: складніше сіяти, можна було б швидше", – каже чоловік.

На власних господарствах волиняни садять картоплю. 75-річний Степан Шумський на 60 сотках поля картоплею планує засадити 25 соток. Для цього замовив картоплесаджалку та виорав поле своїм конем.

"Поле треба любити, то воно і тебе буде любити. Якщо посадиш хорошу картоплю, то маєш хороший урожай. Якщо поріжеш, то тільки третю частину маєш урожаю", – зазначив господар.

Як розповів тракторист Олександр Трофимчук, зараз в області пік замовлень від селян, кожен хоче посадити картоплю, бо ж сезон, записуються люди в чергу. 

А ось ручним способом садить картоплю Світлана Савчук. Планує висадити сотку за день-два.

"М'якенька земля. Батько чоловіка колись казав, що як вишенька цвіте, то тоді треба садити картопельку вже", – зазначила волинянка.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку освятили новозбудовану церкву. ФОТО
Наступна новина На Волині розкрили крадіжку на підприємстві
Останні новини
Схожі новини