У Луцьку перенесли святкування Дня міста

У Луцьку перенесли святкування Дня міста

Святкування Дня міста Луцька перенесли на осінь.

Про це стало відомо 25 липня під час засідання сесії міської ради.

Депутати підтримали проект рішення, відповідно до якого День Луцька святкуватимуть у другу суботу, неділю вересня.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова розповіла, що перед цим на сайті міськради провели опитування, відповідно до якого 46,5% лучан проголосували «за». Однак низка депутатів зауважила, що в опитуванні брали участь 329 жителів, що надто мало, аби переносити дату. Про це зокрема говорили Павло Данильчук, Андрій Козюра, Микола Федік, Юлія Вусенко, Микола Яручик.

«Я вважаю, що дата святкування Дня міста має з чимось асоціюватись. Це має бути обов’язково пов’язане з історією. Я б просив не спішити із цим рішенням», – сказав Андрій Козюра.

«Абсолютно аргументовано і зрозуміло для всіх, що не можна просто перенести святкування Дня міста через опитування із трьохсот осіб. Ми говоримо про історію, яку можемо змінити одним рішенням», – додала Вусенко. За її словами, збіг Дня Луцька із Днем Незалежності навпаки дає відчуття помпезності і відчуття єдності, хоча й звернення Волинської єпархії прив’язати дату до дня вшанування покровителя міста, святого Миколи, є обґрунтованим. Вона запропонувала провести громадське обговорення з цього приводу.

Микола Яручик озвучив пропозицію зібрати круглий стіл та запросити на нього істориків, духовенство, громадськість та всіх причетних.

Натомість радник міського голови Ігор Поліщук та секретар міської ради Григорій Пустовіт закликали депутатів підтримати перенесення. Врешті депутати підтримали проект рішення. «За» проголосували 24 депутати.

Опісля депутат Майя Шостак запропонувала внести зміну – перенести святкування лише на рік, а за цей час провести додаткові опитування щодо доцільності перенесення. Депутати підтримали зміну.

Таким чином, у 2018 році День Луцька святкуватимуть 8-9 вересня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 25 липня: долар і євро суттєво подорожчали
Наступна новина Луцькій школі дадуть 100 тисяч на ремонт
Останні новини
Схожі новини