У Луцьку перевізники просять збільшити вартість проїзду у маршрутках

У Луцьку перевізники просять збільшити вартість проїзду у маршрутках

До Луцької міської ради надійшло звернення від п’яти перевізників, які пропонують збільшити тариф на перевезення пасажирів у міських автобусах. Вони надали відповідні економічні розрахунки.

Про це під час робочої наради за участю перевізників, присвяченої питанню припинення оплати за проїзд у маршрутних таксі готівкою, повідомив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, інформують у міській раді.

«Ці звернення вивчатимуться. Проте до наданих документів є ряд запитань, адже розрахунки спираються виключно на дані перевезених пасажирів згідно з валідацією, тобто оплачених електронним квитком. Проте у них не враховано тих пасажирів, які оплачують проїзд готівкою. Ці суми ніде не фіксуються», – зазначив посадовець.

Він наголосив, що обіг готівки у міському транспорті неможливо проконтролювати, і саме це дає підстави перевізникам укотре вимагати у міської влади перегляду тарифів. 

«Через людей, які не бажають розраховуватися електронними квитками, постраждають усі лучани та гості міста», – додав Борис Смаль.

Крім того, пропозицію встановити вартість у 8 гривень для тих, хто платить готівкою, він назвав фактичною легалізацією обігу готівки у автобусах та відсутністю механізмів її контролю.

Борис Смаль попередив перевізників: якщо ті не проведуть роботи зі своїми водіями і в маршрутках пасажири й надалі платитимуть готівкою, то з початку березня міська рада розриватиме з ними договори. 

Він розповів, що проводять роботу з перевізниками, які не працюють на міських маршрутах, щодо їх залучення до міських перевезень, але лише за умови готовності їх працювати згідно умов договору, тобто без обігу готівки у автобусах.

«Контроль у громадському транспорті посилюватиметься, і контролери разом з працівниками департаменту муніципальної варти виявлятимуть осіб, які не оплачують за проїзд електронним квитком», – запевнив Борис Смаль.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька скульптор створює образ Лесі Українки на кучугурі снігу
Наступна новина У Володимирі-Волинському біля міськради утворилося провалля. Видно стару цеглу
Останні новини
Схожі новини