У Луцьку пікетують польске посольство. ФОТО

У Луцьку пікетують польске посольство. ФОТО

Представники ВО «Свобода», «Народного контролю» і «Правого сектору» проводять пікет біля Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

Мітингувальники виступають проти прийняття Польським Сеймом закону про Інститут національної пам'яті, у рамках якого забороняється «бандерівська ідеологія», пишуть Волинські новини.

Акція розпочалася 5 грудня о 13:30 на вулиці Дубнівській.

Так, біля стін консульства зібралися близько 50 людей з партійною символікою. До слова, на пікеті присутній лідер «Свободи» у Луцькій міській раді Микола Федік.

Зі слів організаторів, вони протестують проти ухвалення польськими Сеймом і Сенатом змін до закону про Інститут національної пам’яті Польщі, що принижують українську національну гідність, ставлять під сумнів право українців на власну державу і боротьбу за незалежність, передбачають кримінальне переслідування за «бандерівську ідеологію».

Як розповів депутат Микола Федік, мета сьогоднішнього пікету - спонукати владу Польщі не приймати цей закон. Зокрема, однією з вимог мітингувальників є те, щоб президент Польщі не підписував закон про заборону «бандерівської ідеології». 

Микола Федік додав, якщо цей закон буде прийнято, то це фактично криміналізує «бандерівську ідеологію» у Польщі. Зі слів депутата, поляки не мають права втручатися у внутрішні справи України. Він повідомив, що вже є реакція Ізраїлю та США щодо неправомірності цього закону. Обранець громади не відкидає такої думки, що нагнітання ситуації «на руку» Росії, яка може бути до цього причетна.

На місці пікету чергують спецавтомобіль пожежників та кілька автомобілів поліції.

Варто зазначити, що заплановані пікети польського посольства у Києві та консульських установ по всій Україні.

Нагадаємо, під час минулої сесії міської ради на розгляд депутатів подали звернення до Президента України та голови Верховної Ради щодо ухваленого Сеймом Польщі пакету законів, у рамках яких забороняється «бандерівська ідеологія». Більшість обранців громади заявили, що це звернення є популізмом, а саме питання – в компетенції вищих органів державно влади.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині
Наступна новина Американський мисливець став жертвою качки, яку сам вполював
Останні новини
Схожі новини