У Луцьку хочуть поставити 300 прозорих смітників. Розповідаємо, хто і для чого

У Луцьку хочуть поставити 300 прозорих смітників. Розповідаємо, хто і для чого

У Луцьку хочуть поставити 300 прозорих смітників. Автори ініціативи запевняють, що так місто буде гарнішим і чистішим.

Про це йшлося у понеділок, 17 лютого, під час презентації проєкту «Новий Луцьк – Чистий Луцьк». Презентували його керівник ГО «Студентська Рада Волині» Віталій Сніжко, архітектор Тарас Пахолюк та Ярослав Матвіїв.

Для чого

Організатори запевняють, що в Луцьку – великі проблеми зі сміттям.

«В нас немає системного підходу. Якісь смітники дорожчі, якісь – дешевші, всі вони різної форми, з різного матеріалу. До того ж всі вони розкидані по місту. Ми ж хочемо встановити, принаймні, 300 сміттєвих баків моделі «Париж». Тобто, вони будуть прозорими і їх легше буде обслуговувати. В результаті місто буде чистішим і виглядатиме естетичніше», – розповідає Віталій Сніжко.

Чому саме прозорі смітники

Автори ініціативи запевняють, що такі смітники кращі за свої бетонні аналоги. Мовляв, такий бак можна прибрати за 10 секунд – достатньо витягнути пластиковий пакет, тоді як бетонний потрібно очищати вручну.

«Ми хочемо перейняти досід Франції. Там такі смітники встановили також з метою безпеки – в них легко помітити вибухівку. У світі так буває часто. Не хочу чекати, поки в Луцьку з’являться теракти. Проблему можна вирішити до її появи», – розповідає Віталій Сніжко. 

Ще одна причина – естетика. Автори проєкту запевняють, що класичні металеві та бетонні баки негарні, а ці будуть «прикрашати» місто. 

Варіанти дизайну

«Ми вже почули зауваження стосовно того, що це може бути ненадійно, адже до урни буде кріпитися сміттєвий пакет, який може загорітися, якщо кинути туди цигарку, або безпритульні собаки можуть його порвати. Тому ми працюємо над цим питанням і готові почути інші зауваження», – розповідає Віталій Сніжко.

З вибором дизайну не поспішають, кажуть, хочуть, щоб все було не тільки красиво, а й надійно. 

За чиї гроші

За словами ініціаторів проєкту, на усі баки потрібно близько пів мільйона гривень. Проситимуть допомогти бізнесменів та міську раду. Коли ж саме втілять ініціативу, вони поки не знають.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Карабасі Барабасі» – душевна пропозиція
Наступна новина У Луцьку хочуть побудувати студмістечко. Що там буде?
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні