У Луцьку хочуть побудувати студмістечко. Що там буде?

У Луцьку хочуть побудувати студмістечко. Що там буде?

Новий ректор Східноєвропейського національного університету Анатолій Цьось розповів, що буде з планом збудувати студмістечко на вулиці Володимирській у Луцьку за його каденції.

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі з депутатами Луцької міської ради.

Студмістечко за приватні гроші

Анатолій Цьось зауважив, що багато часу приділяв цьому в процесі передвиборчої кампанії. Він вважає, що ідея Ігоря Коцана (попередній ректор СНУ, – ред.) побудувати студмістечко за кошти держави - неможлива в сучасних умовах:

«Тому я починаю вести перемовини для того, щоб шукати інвесторів, які там будували б гуртожиток, будинок для викладачів, можливо, навіть частину навчальних приміщень. Я вважаю, що це найправильніший та найреальніший спосіб побудувати студентське містечко» .

Манеж для зимових змагань

Крім цього ректор університету висвітлив ще одну з ідей використання землі на вулиці Володимирській:

«Ідея полягає у тому, щоб на тій території побудувати великий спортивний манеж для зимових змагань. В Україні досі немає жодного правильного та сертифікованого такого манежу. Друга складова - в нас в Луцьку немає жодного концертного залу для великої кількості людей, для 3000-5000, скажімо. Якщо правильно організувати та спроектувати цю роботу, то манеж зміг би дуже швидко перетворюватися на величезний зал, який приносив би величезні кошти для університету і для міста».

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть поставити 300 прозорих смітників. Розповідаємо, хто і для чого
Наступна новина Нардепів вичитали за каву, смартфони та їжу під час роботи
Останні новини
Схожі новини