У Луцьку почався купальний сезон. Ми перевірили, в якому стані центральний пляж

У Луцьку почався купальний сезон. Ми перевірили, в якому стані центральний пляж

1 червня у Луцьку офіційно стартував купальний сезон. Відпочинок дозволили на двох пляжах – у центральному парку і на теремнівському ставку.

На центральному пляжі 3 червня людно. Не так через офіційний старт сезону, як через спеку. У будній день тут здебільшого пенсіонери та школярі. Останні купаються без нагляду батьків.

Можна засмагати і займатись спортом

Інфраструктура пляжу з минулих років не змінилась. Хіба сходи на дамбі відремонтували і кабінки для переодягання розмалювали. Берег, як і раніше вкритий травою. Пісок є лише у двох пісочницях для дітей, а також на волейбольному полі. Сітки на останньому, щоправда, немає.

Частина відпочивальників розмістилась на великому лежаку, який встановили минулого року. Решта – на власних покривалах. Кілька людей прийшли сюди не поплавати чи позасмагати, а позайматись на перекладинах.

Смітники майже порожні і біля них чисто. Схоже, після вихідних тут прибрали. Туалет, що обабіч пляжу, теж ще більш-менш чистий.

Стир цього року глибший

Межі зони для купання відділені табличками. Між ними – близько 200 метрів. Хоча підлітки це ігнорують і плавають в тому числі біля пристані, що за межею пляжної зони.

Так само не всі зважають на заборону пірнати. Компанію молодиків «відчитав» рятувальник за стрибки просто біля попереджувальної таблички.

Спусків у воду декілька. Одні сходи бетонні, інші – на додачу обшиті деревом. Через затяжні дощі рівень води помітно більший, ніж зазвичай. Частина суші опинилась під водою.

«Пляж взагалі не призначений для купання дітей. Цього року бачите, як Стир розлився – яка глибина і течія сильна. Тут дорослий заходить у воду і йому відразу з головою. Без батьків до 14 років ми відразу проганяємо. За три дні вже троє людей діставали з води. Добре, що вчасно», - каже рятувальник Дмитро Ворона.

Рятувальний пост на центральному пляжі працюватиме до 31 серпня з 10:00 до 20:00. В інший час купатись можна, але на свій страх і ризик.

Фото Ірини КАБАНОВОЇ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діти в «дорослих» ролях. Ярмарок професій у Ковелі
Наступна новина У Луцьку змінять схему руху через міст на Шевченка: буде три смуги
Останні новини
Схожі новини