У Луцьку поменшає бордів і реклами на будинках. Офіційно

У Луцьку поменшає бордів і реклами на будинках. Офіційно
Фото ілюстративне (ІА Конкурент)

У Луцьку ухвалили концепцію розміщення реклами. Тепер встановлювати білборди і завішувати фасади у центрі міста не можна.

Про це стало відомо у середу, 25 вересня, під час сесії Луцької міської ради.

Старе місто – вільна від реклами зона

Начальниця управління розвитку підприємництва та реклами міської ради Наталія Рибай розповіла, що за новою концепцією Луцьк поділять на чотири зони, в кожній із яких будуть свої правила розміщення реклами. Це Старе місто, центр, спальні райони та виїзд з міста.

Так, Старе місто стане «вільною від реклами зоною». Тут можливе розміщення тільки вивісок та внутрішньої реклами з дотриманням вимог. Зовнішніх засобів, як-то білборди, у заповідній зоні не встановлюватимуть.

У центрі міста, до якого належать проспекти Волі, Перемоги, Президента Грушевського, Василя Мойсея, вулиці Лесі Українки, Богдана Хмельницького та прилеглі Театральний, Привокзальний, Київський майдани та майдан Злуки, не встановлюватимуть нові наземні великі рекламні засоби. Виняток – відеоекрани та електронні табло розміром до 12 квадратних метрів. На фасадах у цій зоні реклами не буде.

У спальних районах обмежать рекламу на фасадах будинків. Завішувати передню частину фасаду не можна буде, задні і бічні – за умови наявності глухої стіни, що займає щонайменше третину площі фасаду.

На виїзді з міста рекламу на фасадах вішатимуть на глухих та бічних стінах, якщо ті займають щонайменше чверть загальної площі фасаду.

Читати також: Старе місто без білбордів і голі фасади. Як Луцьк планують почистити від реклами

Вікна заліплювати не можна

Наталія Рибай також зазначила, що не дозволятиметься повністю закривати внутрішньою рекламою вікна.

Вигляд вивісок потрібно буде узгоджувати з міською радою. На алеях і доріжках парків реклами не буде. Виняток – вказівники на газонах.

Щодо білбордів, то їхні бетонні основи потрібно сховати під землю, а старі аварійні конструкції замінити.

Коли будуть зміни

Зносити рекламні конструкції, які не відповідають концепції, примусово не планують. Чиновники кажуть, почекають завершення договору. Натомість розміщення нових засобів узгоджуватимуть відповідно до нових правил.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку візьмуться за ліфти: капільно відремонтують майже три десятки
Наступна новина У Зміїнці під Луцьком ремонтують дорогу за 2,6 мільйона гривень
Останні новини
Схожі новини