У Луцьку попрощалися з полеглим Героєм Андрієм Гурним. ФОТО

У Луцьку попрощалися з полеглим Героєм Андрієм Гурним. ФОТО

8 грудня мешканці Луцької громади попрощалися з військовослужбовцем Андрієм Гурним, який віддав своє життя у війні з російськими окупантами. Сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали 27-річного Захисника.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міськради. 

Лучанин Андрій Гурний (27.05.1995 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 22 жовтня 2022 року до складу військової частини на посаду оператора протитанкового відділення взводу вогневої підтримки 3-ї аеромобільної роти 1-го аеромобільного батальйону.

Загинув 3 грудня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області.

До спільної молитви за упокій душі спочилого воїна разом із духовенством, родиною, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

“Яка найбільша радість кожної родини, кожної матері, кожного батька? Це їхні діти. Але полеглий воїн Андрій – це не тільки дитина цієї сім’ї, яка сьогодні так гірко його оплакує. Він та інші полеглі Герої – це наші спільні діти, які віддають своє життя за те, щоби ми тут, у храмі, могли молитися і випрошувати в Господа перемоги, сил, здоров’я та стійкості тим молодими хлопцям, які перебувають на вістрі жорстоких ударів ворога. Бо ми також воїни і також багато чого можемо. Але сьогодні найбільша повага воїну Андрієві, якого ніщо не зупинило від того, щоб іти і захищати свою родину та свою державу”, – сказав у скорботній промові священник Олександр Безкоровайний.

Читайте також: У Луцьку навколішки зустріли полеглого Героя Андрія Гурного. ФОТО

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили голови перед захисником. Біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України” скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Священник, який подав в суд на батька загиблої медички з Волині, просить закрити справу
Наступна новина Війна забрала життя ще одного Захисника з Волині
Останні новини
Схожі новини