У Луцьку посадовець розповіла, як можуть вчитися діти без щеплень

У Луцьку посадовець розповіла, як можуть вчитися діти без щеплень
джерело фото: galagov.tv

На сьогодні існують форми навчання, завдячуючи яким можна уникнути перебування дитини в колективі, – каже посадовець Волинської ОДА Людмила Плахотна.

Про це вона розповіла в коментарі Суспільному Волині.

Зокрема начальник управління освіти Людмила Плахотна цитує статтю 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Чиновниця каже, що цей закон діє з 2012 року.

«Так складається, що освіта порушувала законодавство, допускаючи цих дітей до навчання. Тому Міністерство освіти разом із Міністерством охорони здоров’я загострили увагу на тому, що, маючи можливості навчання іншими формами – індивідуальною, дистанційною, сьогодні можна уникнути перебування в дитячому середовищі дітям, які не мають щеплення», – каже вона.

Нині в Луцьку понад 70% школярів невакциновані, – розповідає головний лікар луцької міської поліклініки Оксана Лєщинська. Переконує, що профілактичні щеплення допоможуть запобігти поширенню інфекції.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки спільно з МОЗ видало указ, у якому йдеться, що невакцинованих дітей не впускатимуть на заняття у школи та дитячі садки.

 
Без вакцинації до школи - зась

Більше 70 відсотків школярів Луцька не вакциновані згідно календаря щеплень, розповіла головний лікар КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксана Лєщинська. Міністерство охорони здоров’я разом з Міністерством освіти та науки України направили до усіх обласних державних адміністрацій офіційного листа, у якому постановили не допускати невакцинованих дітей до навчальних закладів. Чи законні такі дії та чи усіх дітей, які не мають щеплення це стосуватиметься, дивіться у відео.

Posted by UA: Волинь on Tuesday, 18 September 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – друга в Україні за кількістю інклюзивних класів
Наступна новина В облраді відкрилася виставка картин Іванни Дацюк
Останні новини
Схожі новини