У Луцьку ремонтують найстаріші дороги та двори

У Луцьку ремонтують найстаріші  дороги та двори

Окремі дороги Луцька, якими раніше люди не могли пройти через ями та вибоїни, сьогодні вистелені якісним та зручним покриття, а двори, про ремонт яких не згадували десять, а то й двадцять років, нині ремонтуються «під ключ».

Стан ремонтних робіт на кількох дворових територіях сьогодні оглянули перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, депутат Луцької міської ради, радник міського головиІгор Поліщук та керівник департаменту ЖКГ Юрій Крась.

Про це повідомляють Волинські новини

Перевірку якості ремонтних робіт почали з огляду вулиці Петра Болбочана, де на стадії завершення перебувають роботи з влаштування щебеневого покриття із напівпросочуванням бітумною емульсією. Тут будуть вкладені ще кілька шарів покриття, зараз бітумною емульсією пролитий перший шар. Така технологія – вигідна альтернатива для невеликих вулиць, а у Луцьку таких чимало. Так, вулиця Петра Болбочана знаходиться у приватному секторі й зараз не всі місцеві мешканці можуть хоча б пригадати, коли тут відбувався ремонт. А нині вулиця має зовсім інший вигляд.

Також на стадії завершення – роботи з влаштування щебеневого покриття з напівпросочуванням бітумною емульсією на вулиці Смирнова.

Задоволені й жителі вулиці Уласа Самчука, що поруч із вулицею 8 Березня. Тут завершуються роботи з облаштування дороги, якою в минулому практично неможливо було пройти у дощову погоду. Місцева жителька розповідає, що за них ніхто не згадував із того часу, відколи вона тут мешкає. Інший чоловік розповідає, що їх вулиця не знала ремонту від дня її заснування, а саме з 1954 року. «За весь час проживання у цьому дворі вперше бачу реальну роботу», – ділиться враженнями лучанка.

«Місцеві мешканці зверталися до нас із проханням про облаштування твердого покриття даної території, – розповів Григорій Недопад. – Оскільки ця вулиця належить до приватного сектору і не має надмірного навантаження на дорожнє покриття, тож було вирішено зробити проект напівпросочення бітумною емульсією. Сьогодні роботи наближаються до завершення. Відбувається облаштування каналізаційних люків. Дорога вже придатна до використання. Загалом у місті здійснюється велика кількість ремонтних робіт у дворах та на дорогах Луцька, одним із наймасштабніших є ремонт вулиці Ковельської, де ведуться значні обсяги робіт по облаштуванню дорожнього покриття й тротуарів. Там ми вже почали застосовувати спеціальне покриття на зупинках громадського транспорту, аби воно не зазнавало ушкоджень. Зазначу, що у Луцьку ремонтуються не лише центральні ділянки доріг, але і дороги в приватному секторі, а також двори, котрі перебували в найбільш аварійному стані».

Крім того розпочато роботи із капітального ремонту прибудинкових територій на пр. Соборності, 29, 31а, 35, 37, 37а. Тут буде здійснено ремонт «під ключ», що передбачає заміну асфальтного покриття, облаштування бруківкою тротуарів та пішохідних доріжок, встановлення сучасного освітлення, облаштування сміттєвих зон та дитячих майданчиків.

«В минулому тротуар у цьому дворі було вкладено без основи, практично на землі, – зауважив Ігор Поліщук. – Зараз асфальт буде укладатися відповідно до сучасних стандартів якості, а отже слугуватиме довго та надійно».

До слова, цей двір не має свого депутата, який ініціював би його ремонт, однак міською владою було погоджено здійснення у ньому ремонтних робіт через давно існуючу потребу.

Наступним пунктом став огляд робіт із капітального ремонту на пр. Соборності, 20, 20а, 22а. Тут здійснюється не лише благоустрій дворових територій, але і капітальна заміна застарілих комунікацій.

«На даній території здійснюється комплексний ремонт із заміною всіх мереж, – розповів Ігор Поліщук. – Частину труб вже замінили, пішохідні зони й тротуари викладуть бруківкою, облаштуємо освітлення, дитячу розважальну зону, відгороджені сміттєві зони – усе, що передбачено ремонтом «під ключ». Враховуючи зношеність мереж, замінюємо їх, щоб надалі не повертатися до цього питання».

Також, як поінформував радник міського голови, тривають ремонтні роботи на інших ділянках Луцька. На проспекті Соборності відбувається облаштування трьох додаткових зливових люків, які допоможуть вирішити проблему із можливими підтопленнями цієї території. Вже зараз передбачені масштабні роботи з облаштуванню вулиці Винниченка в центральному секторі Луцька.

«Там більшість тротуарів мають незадовільний стан, тож найближчим часом візьмемося за реконструкцію і капітальний ремонт цієї території. Також незабаром плануємо приступати до ремонту проспекту Волі в напрямку Київського майдану та виконати чимало інших видів робіт», - додав Ігор Поліщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині «спалили» незаконну вирубку дубів
Наступна новина Як вихованці «Воїна» готувалися до Чемпіонату Європи з бойового самбо у спортклубі «Барс». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини