У Луцьку родина зібрала колекцію іграшок із кіндер-сюрпризів

У Луцьку родина зібрала колекцію іграшок із кіндер-сюрпризів

Понад три сотні іграшок із кіндер-сюрпризів зібрала родина із Луцька. Колекцію поповнюють більше 20-ти років.

Про це розповів Суспільному батько Володимир Кришталь. Зараз усі експонати родина передала на виставку в Музеї науки та техніки.

Колекціонувати іграшки з шоколадних яєць почали, коли у доньок зібралося декілька десятків мініатюрних забавок, говорить батько Володимир Кришталь. Деяким фігуркам 20 років, їх купували старшій Людмилі. Найновішим експонатам – кілька днів, їх брали для молодшої доньки – Анастасії.

Колекція налічує 320 іграшок. Було набагато більше, - каже колекціонер Володимир Кришталь. Іграшки, які дублювались - дарували друзям. Донька Анастасія розповідає, шоколадні яйця бувають різних розмірів, відповідно й іграшки в колекції - різних розмірів.

Частина іграшок – статичні фігури, деякі мають рухомі частини. Ці іграшки цікаві з точки зору історичного розвитку дизайну, розповідає директор Музею промислового дизайну Назар Ричук. Вперше у музей залучили експонати з приватної колекції.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розшукують 50-річного чоловіка. Він зник три дні тому
Наступна новина Вакцина AstraZeneca днями буде в Україні, - Степанов
Останні новини
Схожі новини