У Луцьку розпочався обласний чемпіонат з легкої атлетики серед людей з інвалідністю

У Луцьку розпочався обласний чемпіонат з легкої атлетики серед людей з інвалідністю
Фото: Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт»/Facebook

Вчора, 13 липня, у Луцьку розпочався чемпіонат Волині з легкої атлетики серед людей з інвалідністю. У змаганнях беруть участь майже 190 спортсменів.

Про це Суспільному розповів керівник регіонального центру "Інваспорт" Віктор Галан-Влащук.

Серед легкоатлетів – 60 з порушенням зору, слуху, розумового і фізичного розвитку та ураженнями опорно-рухового апарату.

Зі слів Віктора Галана-Ващука, до Луцька на чемпіонат приїхали спортсмени з шести областей і професійні атлети із 16 регіонів нашої країни.

Романа Лобашева – спортсменка з бігу. Її кращий результат на 400 метрів - хвилина і 4 секунди. Багаторазова паралімпійська чемпіонка України з легкої атлетики каже: хотіла б спробувати свої сили закордоном, але поки що її результат не дозволяє цього зробити.

«Я горю цією справою. Моментами важко, але я знаю для чого я це роблю. І тому я готова працювати для того, щоб у мене був результат. Тренер не вважає, що в нас є якісь відхилення і це дуже правильно», – каже Романа Лобашова.

Спортсмен з міста Кремінна Луганської області Кирило Іванов, з яким поспілкувалось Суспільне, каже – теж мріє потрапити на Паралімпійські ігри. Каже: йому важко далася евакуація з рідного міста. Спорт допомагає адаптуватися.

«Більшість часу провів у підвалі, стало тихо, трішечки займався. Свою улюблену справу я продовжую, а облаштувався я селищі Княгининок, там є ліцей іноземних мов. Вони тимчасово прийняли переселенців», – розповів спортсмен.

Під час турніру з легкої атлетики також збирають гроші на потреби бійців Збройних сил України.

Обласний чемпіонат з легкої атлетики серед людей з інвалідністю на стадіоні «Авангард» триватиме два дні.

Читайте також: У Центральному басейні Луцька завершився чемпіонат області з плавання


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку ремонтують пішохідний міст між вокзалом та ринком. ФОТО
Наступна новина На «Устилузі» – ремонт дороги: попередили про ймовірний сповільнений трафік
Останні новини
Схожі новини