Волинянка з найкращим результатом України стала шостою на Мультиспортивному Євро-2022

Волинянка з найкращим результатом України стала шостою на Мультиспортивному Євро-2022

На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що проходить в рамках Мультиспортивного Євро в німецькому Мюнхені, завершилися змагання з метання молота серед жінок. Україну в фіналі представляла дворазова учасниця континентальної першості Ірина Климець

Про це повідомляє Суспільне.

До дванадцятки претенденток на нагороди українка змогла вийти за добором. У кваліфікації Климець показала лише восьмий результат у своїй кваліфікаційній групі - 67.87 м, та цього виявилося достатньо для того, аби пройти до фіналу.

У фіналі компанію Ірині складали чинна віцечемпіонка Європи 2018 року Александра Таверньє, колишня олімпійська спортсменка збірної України Ганна Скидан, що нині представляє Азербайджан (саме їй належав найкращий результат у кваліфікації - 74.57 метра) та бронзова призерка минулорічного командного чемпіонату Європи Сара Фантіні з Італії.

Завдяки своїй першій спробі з результатом у 68.72 Климець зуміла відібратися до топ-вісімки учасниць, у той час як чотири останні метальниці за підсумком трьох спроб достроково припинили участь у фіналі.

Свій найкращий результат - 69.18 метра - Климець продемонструвала з п'ятої спроби. Він дозволив українці посісти шосте підсумкове місце у фіналі турніру.

Цей результат став найкращим в історії виступів українок у фіналах чемпіонатів Європи з метання молота. Попередній рекорд належав Ірині Секачовій і тримався з 2006 року. 

"Я задоволена місцем насамперед, хочеться як завжди вище, хочеться медалі. Але сьогодні шоста, я дуже рада, що потрапила у фінал. Як я казала, диво сталося. Змогла покращити свої метри, 69 метрів, шосте місце - на даний момент я задоволена, гарне місце, фіналістка. На минулому Євро я була 11-ю в фіналі, цього разу - шоста, наступного треба уже медаль, найвищого гатунку (сміється)", - сказали Ірина.

"Як завжди кажу: якщо першу спроба роблю залікову, то далі я спокійна. Уже ризикувала, старалася накручувати, були й невдалі спроби, але зуміла метнути 69 метрів. Проаналізуємо виступ. З'явилася мотивація, задоволена, що потрапила у топ-6 на чемпіонаті Європи. Я сьогодні задоволена: результатом - ні, а місцем - дуже".

"Ви чули як нас вітали, як мене пдітримували? Дуже багато фото зі мною робили сьогодні. Крута атмосфера, крутий стадіон. Дуже дякую усім, хто мене підтримує, писали смс. Ми стараємося прославляти нас, прославляти Україну, показувати, що ми українці - найсильніші, незважаючі ні на що. І будемо доводити".

Легка атлетика. Чемпіонат Європи-2022. Метання молота (жінки) - фінал

  1. Б'янка Гельбер (Румунія) 72.72
  2. Єва Розанська (Польща) 72.12
  3. Сара Фантіні (Італія) 71.58

...

     6. Ірина Климець (Україна) 69.18

Усі фінали України на чемпіонатах Європи з метання молота

6-те місце: Ірина Климець (2022)

8-ме місце: Ірина Секачова (2006), Ірина Новожилова (2016)

10-те місце: Наталя Золотухіна (2006, 2010)

11-те місце: Ірина Климець (2018)

Хто така Ірина Климець

27-річна українська легкоатлетка, що спеціалізується у метанні молота і представляє Волинську область.

Чемпіонат Європи у Мюнхені - другий у її кар'єрі. У 2018 році вона також проходила до фіналу, посівши підсумкове 11-те місце.

Крім виступів на Євро, в активі Климець - участь на двох Олімпіадах (не проходила кваліфікацію) та на трьох чемпіонатах світу. Найкращий результат - п'яте місце на світовій першості в Досі у 2019 році.

Особистий рекорд Климець у метанні молота - 73.56 метри, встановлений на чемпіонаті світу-2019 у Досі.

Читайте також: Троє лучанок здобули бронзу на Весвітніх іграх-2022 зі спортивної акробатики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За Україну загинув волинянин Віталій Горліковський
Наступна новина Чоловік, який у Луцьку збив батька і двох дітей, вірогідно виїхав за кордон
Останні новини
Схожі новини