У Луцьку створять реабілітаційний центр для учасників АТО

У Луцьку створять реабілітаційний центр для учасників АТО

У Луцьку планують створити Центр реабілітації для учасників АТО.

Про це стало відомо на сесії міської ради у понеділок, 14 травня.

«Ідея створення центру виникла ще 3 роки тому. Приміщення, яке пропонували раніше – колишнє приміщення водолікування на базі поліклініки №1. Сам проект передбачав добудову другого поверху. Війна зачіпає все суспільство. Людина, яка була на передовій, зазвичай отримує психологічні проблеми, тому така реабілітація організовується, аби не допустити цих проблем», – сказав головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Гнетньов.

Депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук зазначив, що Центр коштує понад 15 мільйонів. Зараз вони виділять 5 мільйонів, проте невідомо, звідки брати решту суми. Депутат міськради Микола Собуцький попросив депутатів, аби вони все ж таки підтримали це рішення.

«Це не моє бажання, це бажання учасників АТО. Вони звернулися до мене. Давайте зробимо цей реабілітаційний центр, щоб наші хлопці не чинили самогубство», – підсумував Собуцький. Депутат луцькради Микола Федік додав, що цей процес потрібно розпочати вже, а далі шукати підтримки у народних депутатів.

Цю думку підтримала і психолог Олена Звєрєва.

«Ви сьогодні прокинулися в своїх ліжках, а не в окопах. Пам’ятайте про це. З 2014 року цей центр мав бути першочерговим питанням, зараз вже 2018 рік… Рівень вашого морального каліцтва мені зрозумілий. Ми не прийшли просити, ми прийшли за тим, за що вони воювали та проливали кров. Щоб ви мали можливість приїхати сьогодні на своїх автівках та сісти у теплому залі. Що ви зробили для того, щоб учасники АТО після повернення додому мали повноцінне лікування, оздоровлення та реабілітацію? Наразі учасників АТО в Луцьку півтори тисячі, а ще їх дружини, батьки, діти, які ніде не лікуються», – зазначила психолог.

«Ви зараз говорите про ремонт доріг. А я не знаю, чи я через три роки буду ходити», – виступив голова луцької міської організації «Спілки воїнів АТО Волині» Олег Кобилинський.

Опісля секретар міської ради Григорій Пустовіт оголосив перерву, що викликало обурення у всіх присутніх. Учасники АТО, які прийшли на позачергову сесію, заблокували двері і не випускали депутатів.

Після перерви Поліщук запропонував виділити 5 мільйонів гривень на реабілітаційний центр із дворових територій. Депутати підтримали це рішення та проголосували в цілому за створення реабілітаційного центру.


 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Устилузі» затримали автівку, яка намагалася ввезти заборонені медикаменти
Наступна новина У Нововолинську за ніч порізали шини 14 машин
Останні новини
Схожі новини