У Луцьку триває благодійний 24-годинний онлайн-марафон

У Луцьку триває благодійний 24-годинний онлайн-марафон

У Луцьку триває благодійний 24-годинний онлайн марафон на підтримку ЗСУ «Зігрій захисників». Упродовж доби волонтери спілкуватимуться у прямому ефірі на Youtube-каналі волонтерського штабу «Ангар» із різними людьми, аби зібрати 616 800 гривень.

Як розповіла Суспільному співорганізаторка заходу Руслана Порицька, за ці кошти планують закупити для захисників на передовій теплі речі, пічки й термобілизну.

«Ми любимо робити щось ексклюзивне. Такого роду спікери будуть – це і військовослужбовці, і волонтери, і медійні люди. У прямому ефірі відбудеться зустріч мюнхенських донаторів із лікарем, польовим хірургом, який на Донеччині оперує завдяки дуже великим вкладенням», – каже волонтерка.

Співорганізаторка марафону Руслана Порицька

Задля кращої мотивації щодо збору коштів, говорить Руслана Порицька, організатори пропонують гостям у студії долучитися до рубання дров або в’язання шарфів, що також стає додатковим лотом для розіграшу.

«Ми одразу реагуємо на коментарі та запитання. Щогодини розігруємо худі, які створені спеціально для цієї події. 24 переможці із тих, хто задонатив більше як 200 гривень, визначаються протягом марафону», – каже співорганізаторка заходу.

Прямий ефір благодійного онлайн марафону

Серед гостей в прямому ефірі – волинські вибухотехніки-криміналісти, які зараз працюють на Харківщині та вивчають злочини країни-агресора. Як розповіла ведуча марафону Ірина Новосад, людям потрібно щоразу пояснювати, чому дуже важливо донатити на ЗСУ.

«Зараз йде зима, і дуже багато запитів до нас приходить саме на теплі речі. Є одна благодійниця, яка сама організувала збір на 60 чи 70 комплектів термобілизни, які буквально за пів дня можуть розійтися», – зазначила спікерка.

Як розповіла спікерка марафону Ірина Новосад, за перші п'ять годин благодійного заходу зібрали вже понад 33 тисячі гривень. Онлайн марафон триватиме до 12:00 8 жовтня.

Нагадаємо, Волонтерський центр допомоги «Ангар» працює з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Волонтерами стали актори театру «Гармидер», луцькі фотографи, журналісти та небайдужі волиняни. Вони збирають для бійців амуніцію та провізію.

Як розповідала Суспільному керівниця штабу Ольга Валянік, у різних відділах волонтерського штабу допомагають на безплатній основі майже 40 волонтерів. Потреби для військових у центрі розподіляють за принципом першочерговості.

Читайте також: Дівчинка грала на скрипці в луцькому парку, аби зібрати гроші на армію

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вечірнє зведення Генштабу. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Наступна новина За Україну загинув волинянин Михайло Шилак
Останні новини
Схожі новини