Збирали всією громадою: на Волині господині засолили майже 400 літрів огірків для військових

Збирали всією громадою: на Волині господині засолили майже 400 літрів огірків для військових

П’ятнадцять господинь із села Дубове Дубівської територіальної громади 11 серпня засолювали огірки, які згодом передадуть воїнам на передову. Усього заготовили 373 літри огірків.

Як розповіла Суспільному волонтерка Світлана Мороз, упродовж трьох днів жителі громади зносили огірки, що виростили самотужки.

Також господині з Дубового приносили часник, кріп і хрін. "Кожен хоче наблизити перемогу", — говорить волинянка.

Як розповіла секретарка Дубівської сільської ради Ольга Копанчук, волонтери вже передавали одну партію квашених огірків на передову. З її слів, майже 200 жителів громади зараз мобілізовано. Каже: хочеться потішити односельчан домашньою їжею, бо це дає моральну підтримку.

"Коли телефонуєш і кажеш, що передамо молодої картопельки і квашених огірків, то хлопці кажуть, що так. Хлопці чекають волонтерів", — зазначила жінка.

Зі слів волонтерки, господині Оксани Рокун, заквашують огірки для бійців як для своїх рідних: "Кріп, хрін, часник, а головне — любов і віра, що буде усе добре і перемога".

Ще один важливий інгредієнт — сіль, додає господиня Оксана Бондарчук. "Пора на огірки і ми їх квасимо. Дуже хочеться чимось допомагати. Можна квасити — квасимо, можна співати — співаємо", — говорить жінка.

За кілька днів партію засолених огірків волонтери повезуть військовим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на Теремнівських ставках знайшли кишкову паличку
Наступна новина Поліція розшукує 33-річного волинянина
Останні новини
Схожі новини