У Луцьку в громадському транспорті можна буде їздити без ковід-сертифікатів

У Луцьку в громадському транспорті можна буде їздити без ковід-сертифікатів

Волинь з 8 листопада переходить у «червону» зону. Відповідно до карантинних обмежень, для того, аби користуватись громадським транспортом потрібно мати ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, або ж довідка про перенесений ковід. Втім, у Луцьку громадським транспортом громади можуть користуватися пасажири без необхідності пред'явлення ковід-сертифікату, негативного ПЛР-тесту або довідки про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією.

Сьогодні, 6 листопада, заступник міського голови Ірина Чебелюк провела засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це інформує Луцька міська рада.

Зокрема, вирішено не обмежувати  проїзд пасажирів в громадському транспорті Луцької міської територіальної громади в засобах індивідуального захисту, зокрема захисних масках, респіраторах, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, без пред’явлення COVID-сертифікату, негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або документа про одужання особи від зазначеної хвороби.

Крім того, обговорено можливість допуску до роботи працівників у закладах освіти, які зробили перше щеплення від коронавірусної інфекції. Однак, керівники навчальних закладів повинні забезпечити контроль завершення щеплення працівників освіти другою дозою вакцини у термін, визначений інструкціями до відповідних типів препарату від COVID-19.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зауважила, що на жаль, є багато суперечностей у чинних нормативно-правових актах. Громадяни повинні дотримуватися карантинних вимог, носити засоби індивідуального захисту, тримати соціальну дистанцію. Важливим моментом, за її словами, є продовження вакцинації від COVID-19. Також заступник міського голови зауважила, що не варто застосовувати каральних методів до осіб, які зробили перше щеплення. Однак, громадяни, які відмовляються вакцинуватися, будуть відсторонені від роботи, згідно вимог чинних правових норм.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцька лікарка розповіла про коронавірус у дітей: діагностика, лікування та вакцинація
Наступна новина Додаток «Дія» тимчасово не працюватиме. Коли і чому
Останні новини
Схожі новини