У Луцьку в лікарні чоловікові відновили відрізану циркуляркою руку

У Луцьку в лікарні чоловікові відновили відрізану циркуляркою руку

У Луцькій міській клінічній лікарні відновили руку пацієнтові, який покалічився циркуляркою.

Як рятували руку – розповіли на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Пацієнта із села Тагачин Турійського району доставили в лікарню ще у березні цього року. Зазначають, що тоді операційна бригада рятувала відрізану в ділянці передпліччя руку протягом 6,5 години. Під мікроскопом зшивали нерви, судини, м‘язи.

«Також зробили кістковий остеосинтез, тобто зафіксували переломи кісток металевими конструкціями, – розповів лікар хірург-ортопед опікового відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці Микола Пемпко. – Згодом стався некроз м‘язів з нагноєнням. Почистили рану, закрили дефект шкіри та м‘яких тканин».

Після того, як загоїлася рана, у червні провели демонтаж, а в липні виконали металоостеосинтез променевої кістки з кістковою пластикою.

У лікарні зазначають, що кістки зрослись і тиждень тому провели реконструктивну операцію із транспозиції сухожилків, оскільки в пацієнта залишився неврологічний дефект: він міг згинати пальці і кисть, але не міг розгинати. Як жартував сам пацієнт, важко було збирати картоплю і яблука.

«Тому ті сухожилля, які були збережені, у ході операції «перепідключили» до пошкоджених. Ось тепер, як ви бачите, пальці згинаються і розгинаються. Функція руки фактично відновлена», – задоволений результатом лікар Микола Пемпко.

Читати також: У Луцькій міській лікарні провели унікальну операцію


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус виявили у понад 12 тисяч українців. Одужало – майже 13 тисяч
Наступна новина Помер міський голова Харкова Геннадій Кернес
Останні новини
Схожі новини