У Луцьку в обласній лікарні відкрили ПЛР-лабораторію, де роблять аналіз на COVID-19. Як вона працює?

У Луцьку в обласній лікарні відкрили ПЛР-лабораторію, де роблять аналіз на COVID-19. Як вона працює?

У Волинській обласній клінічній лікарні відкрили сучасну ПЛР-лабораторію, де роблять аналіз на коронавірус. Таке дослідження зокрема необхідне тим пацієнтам, які планують госпіталізацію.

Про це йдеться у сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

Здати аналіз можна з 8-ї до 9-ї години, тоді є шанс отримати результат раніше – зразки опрацюють до 15-ї години. Зразки тих, хто здає аналіз і з 9-ї до 14-ї, опрацьовуються до 19-ї години.

«Задля безпеки пацієнтів, які перебувають на Грушевського, задля безпеки медичного персоналу тестування відбувається на приймальному відділенні без міграції по лікарні», – каже медичний директор лікарні Микола Галей

Як розповів в. о. директора лікарні Олександр Дудар, у подальшому планують розвивати співпрацю з районними лікарнями, а також із приватними зверненнями.

«Якщо буде великий наплив, то в нас є низькотемпературний холодильник, ми будемо заморожувати зразки», – наголосила лікар-лаборант Вероніка Любежаніна.

Біоматеріал кожного пацієнта деякий час залишається в лабораторії. Якщо потрібно, аналіз зроблять ще раз. Якщо людина захоче, може забрати його для дослідження в іншій лабораторії

У сюжеті лаборанти показали лише схему аналізу, оскільки не можуть здійснювати його за присутності сторонніх людей.

Деталі – у сюжеті.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яке місце ВНУ та ЛНТУ у рейтингу вишів для ІТ-галузі 2020 року
Наступна новина «Це не вибір партії, а вибір команди». З Володимиром Бондарем. В ДОРОЗІ
Останні новини
Схожі новини