У Луцьку в центрі ремонту техніки безплатно лагодять прилади для військових

У Луцьку в центрі ремонту техніки безплатно лагодять прилади для військових

Квадрокоптери, прилади нічого бачення, рації, павербанки та інші пристрої, які використовують військовослужбовці, від початку повномасштабної війни ремонтують в одному із центрів обслуговування техніки у Луцьку.

Про це розповів Суспільному директор Роман Гончарук.

Також інженери, які працюють у сервісі, виготовляють комплектуючі. Техніку для ремонту військові їм привозять щотижня, найчастіше виходять з ладу рації.

Техніку для військових ремонтують безплатно. У центрі працюють п’ять інженерів, – говорить його власниця Ольга Бащук. Її батько та брат зараз перебувають на сході.

"В перший місяць війни ми віддали абсолютно всі залишки товару, які могли б допомогти нашим військовим, всі павербанки, які в нас були, це в межах двох тисяч. Всі рації, всі ліхтарики. Батько сідав в машину, просто їхав на кордон із Білоруссю, і там багато що роздавав", – пригадує Ольга Ващук.

Олександр Завалішин зараз ремонтує камеру спостереження. Чоловік розповідає: разом із родиною переїхав на Волинь із Бахмута. У рідному місті працював електрослюсарем та ремонтував трансформатори: "Тепер ремонтую монітори, павербанки для військових та різну побутову техніку. Найбільш зремонтував моніторів".

23-річний Олександр Світящук працює в центрі обслуговування техніки понад п’ять років. Майстер лагодить тепловізор.

 

"При першій діагностиці виявили те, що вийшли з ладу декілька акумуляторів, на даний період часу ми проводимо подальшу діагностику, будемо замовляти акумулятори, і будемо перевіряти, чи все гаразд, і будемо відправляти назад військовим", – говорить майстер.


За словами директора сервісного центру Романа Гончарука, найважче ремонтувати квадрокоптери, адже знайти запчастини та доступ до їх програмного забезпечення дуже складно. Що ж стосується інших приладів, то деталі нових зразків, яких не вистачає, допомагають знайти колеги з різних сервісних центрів та волонтери.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Не маю права здатися»: волинська прикордонниця чекає з полону коханого і собак
Наступна новина Нововолинська громада купила для бійців 100-ї Тро обладнання на понад 1 млн
Останні новини
Схожі новини