У Луцьку в тубдиспансері – ремонт. Показали, яким стало приймальне відділення

У Луцьку в тубдиспансері – ремонт. Показали, яким стало приймальне відділення

Відремонтували приймальне віддідення Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру. На ці потреби з обласного бюджету витратили 1,5 мільйона гривень.

Результати роботи інспектували 24 червня голова обласної ради Ірина Вахович, перший заступник голови Юрій Поліщук та депутати облради, повідомили у пресслужбі облради.

Як стверджують депутати, сьогодні у відділенні комфортно перебувати і медперсоналу, і пацієнтам.

Робочі місця медиків обладнані комп'ютерами. Для пацієнтів є санітарні приміщення з душем. Медики пояснюють, що це потрібно, насамперед, для безпритульних хворих, а таких з ознаками туберкульозу потрапляє немало.

Окремо обладнали приміщення для прийому дітей.

У спеціалізованих локаціях для засуджених є душ, туалет, ліжко.

Зі слів директора КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Волинської обласної ради Івана Нискогуза, уже закуплений ліфт – його планують встановити до серпня цього року.

Ведуться роботи і на 4-му поверсі, де буде відділення для паліативних хворих.

«На ремонт відділення також виділено 2 млн грн. Вже проведено освітлення, буде хороша система вентиляції та опалення. Роботи дещо сповільнює коронавірус, який вніс свої корективи. Але я був би надзвичайно вдячний громаді і депутатам, якби нам вдалося завершити ремонт 4 поверху. Для цього потрібно додати з обласного бюджету 5 млн 300 тис. грн», – пояснив Іван Нискогуз.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський вважає, що кошти, виділені для закладу вже, використані ефективно. Крім того, він нагадує, що в попередні роки облрада виділила 600 тис. грн на заміну вікон тубдиспансеру, а ці видатки в майбутньому ще й окупляться на економії енергоносіїв.

Присутні депутати запевнили, що задоволені позитивними змінами в тубдиспансері за короткий період часу. Івана Нискогуза називають ефективним менеджером.

«Тішуся тим, що наша каденція серйозно взялася за медичні комунальні підприємства. В тубдиспансері був жах, а сьогодні бачимо відремонтоване відділення європейського рівня», – резюмував побачене депутат Юрій Ройко.

Читати також: Як реорганізують Волинський обласний тубдиспансер


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу майже у 1000 людей знайшли коронавірус
Наступна новина На Волині ще у 69 людей виявили коронавірус. Найбільше нових заражень – у Луцьку
Останні новини
Схожі новини