У Луцьку в тубдиспансері встановили сонячну станцію. Почепили 120 панелей

У Луцьку в тубдиспансері встановили сонячну станцію. Почепили 120 панелей

У Волинському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі встановили сонячну станцію, яка зекономить на енергоносіях до 250 тисяч гривень щорічно та покращить екологію.

Про це на своїй сторінці повідомив голова облради Григорій Недопад.

«Сонячна генерація, яку диспансер використовуватиме для освітлення та підігріву води, дозволить більш як на 100 тон щороку зменшити викиди парникових газів. Адже комунальний заклад, навіть якщо це медустанова, не повинен бути баластом для обласного бюджету. Обласна рада на початку реформування фтизіатричної служби спрямувала 6,5 мільйонів гривень на проведення базових робіт, які б дозволили диспансеру укласти контракти з Національною службою здоров’я. Тепер установа не просто заробляє, а й раціонально розпоряджається заробленим, тобто вкладає у розвиток», – повідомив Недопад.

Встановили 120 сонячних панелей і практично завершили пуско-налагоджувальні роботи. Окупність проєкту – менше 5 років, а якщо тарифи зростуть, значно менше.

За два роки в модернізацію обласного фтизіопульмонологічного медичного центру уже вкладено понад 20 мільйонів гривень. Закуплено сучасне дороговартісне медобладнання, практично наново збудовано приймальне відділення, замінено вікна, мережі та комунікації, відремонтовано частину палат, зроблено капітальний благоустрій території з облаштуванням місць відпочинку для пацієнтів. На разі триває реконструкція харчоблоку та решти відділень. У планах на наступний рік – термореновація будівлі диспансеру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ще на одній дорозі будуть зважувати фури під час руху
Наступна новина За минулу добу ще у 16 волинян виявили коронавірус
Останні новини
Схожі новини