У Луцьку відбудеться XI Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників

У Луцьку відбудеться XI Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників

У місті Луцьку 10 травня організовують ХІ Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання».

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Підведення підсумків конкурсу серед мешканців громади на найдавніший, найоригінальніший вишитий рушник родини відбудеться на Театральному майдані о 20-й годині.

Востаннє фестиваль «Вишиті обереги єднання» відбувся у 2019 році.

Фестиваль «Вишиті обереги єднання», який традиційно відбувається у Луцьку, є єдиним в Україні та в міжнародному співтоваристві, кажуть організатори, який через свою оригінальність виховує в учасників і гостей українські традиції, за посередництвом вишитого рушника згуртовує громаду, залучає туристів у місто, популяризує Волинь у нашій державі і за її межами.

Саме у Луцьку створили перший в Україні найдовший вишитий рушник єднання довжиною 1 км 970 м і встановили всеукраїнський рекорд за участю людей з вишитими рушниками – 2 730 осіб (зафіксовано Національним проектом «Книга рекордів України» як перші рекорди в Україні).

Лучани у цей день прикрашають вишитими рушниками вікна своїх осель, установ, організацій, підприємств, офісів, закладів освіти, культури, медицини, громадського харчування, балкони будівель. За це оригінальне оформлення Луцьк потрапив у «Книгу рекордів України».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Капітальний ремонт проспекту Волі у Луцьку: коли і де перекриватимуть рух транспорту
Наступна новина Біля Луцька ПЦУ освятила придорожній хрест, а священник РПЦ в Україні його переосвятив
Останні новини
Схожі новини