Патрульні у Луцьку презентували соціальний проект «Тонка синя лінія». ФОТО

Патрульні у Луцьку презентували соціальний проект «Тонка синя лінія». ФОТО

У Луцьку презентували соціальний рух «Тонка синя лінія», який підтримало Управління патрульної поліції у Волинській області спільно з виданням «Перший».

Презентація і показ відбулися у четвер, 10 травня, у Молодіжному центрі Волині. Як розповіла речниця патрульної поліції Ольга Бузулук, Луцьк – дев'яте місто в Україні, де стартував цей рух.

У рамках проекту Управління патрульної поліції до Дня матері спільно з виданням «Перший» презентували фотопроект «Ті, хто виховав відважних». Участь у ньому взяли 16 патрульних і 15 мам, оскільки в однієї жінки двоє синів служать у патрульній поліції.

«Тонка синя лінія – це американський проект, який націлений на те, щоб показати ту грань, дуже тонку синю лінію між патрульними і суспільством.

Ми хочемо запровадити співпрацю з різними бізнесменами, які підтримуватимуть наших поліцейських. І проект стартував не дарма саме перед Днем матері, адже це перша і найближча людина, яка дає підтримку», - розповів начальник управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Вовченко.

Разом з тим, директор ІА «Перший» Ірина Новосад зауважила, що для всієї редакції цей проект став дуже цікавим і мегаемоційним.

«Мені здається, що нам дуже не вистачає в житті позитивних емоцій. Тому ми хотіли зробити щось таке, що їх викликатиме, даруватиме посмішку і налаштовуватиме на позитив», - прокоментувала проект Ірина.

Водночас, фотограф проекту Роман Домбровський зауважив, що це той проект, який кардинально змінив його уявлення про поліцейських.

«За кожним кадром я побачив окрему історію, окрему історію життя людей, окрему історію мами і сина, мами і доньки. Я кардинально змінив своє уявлення про патрульних, про їхнє життя. Це дуже крутий і емоційно насичений досвіт», - зауважив фотограф.

Андрій Дмитрієв, директор мережі «Сулі Гулі» розповів, що і їхні заклади харчування також долучились до соціального руху «Тонка синя лінія».

«Патрульні не звернуться за допомогою до нас... Адже швидше ми звернемось до них за допомогою, але вони теж потребують підтримки. Будь-яка кава, чай, булочка в мережі наших закладів «Сулі Гулі» буде з хорошою знижкою. Нехай це для початку буде той маленький мізер, той маленький вклад у вашу роботу і ваше життя», - розповів Андрій Дмитрієв.

Незабаром буде виготовлено картки, які отримають усі патрульні поліцейські та які даватимуть знижку у закладах «Сулі Гулі». До цього руху, окрім видання «Перший», фотостудії «ЯрКо» і мережі «Сулі Гулі» долучилося ще й «Теремно Хліб». Зокрема, усі мами, які взяли участь у фотопроекті, отримали від луцького виробника солодкі подарунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території «ТЕРЕМНО ХЛІБ» зацвіли сакури. ФОТО

В подальшому, при пред'явленні картки «Тонка синя лінія», патрульних пригощатимуть кавою, булочками, або даватимуть знижку у 10% на обіди.

Що ж до фотопроекту, то видання «Перший» наступні кілька днів публікуватиме 4 випуски з фотографіями та історіями життя учасників – патрульних поліцейських та їхніх мам.

Фотограф проекту Роман Домбровський
Керівник сайту «Перший» Ірина Новосад та начальник Управління патрульної поліції у Волинській області Олександр Вовченко 

Журналіст проекту Еля Коротинська
Ярослав Близнюк радо надав свою фотостудію для реалізації задуму
На презентацію прийшли патрульні та їхні мами

Ідейний натхненник фотопроекту до Дня матері Ольга Бузулук

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Неякісний люк на одній з вулиць Луцька створює небезпеку
Наступна новина Які документи необхідні для будівництва житла площею більше 300 «квадратів»
Останні новини
Схожі новини