У Луцьку відбулося інклюзивне тренування з футболу для дітей з інвалідністю від Parimatch Foundation

У Луцьку відбулося інклюзивне тренування з футболу для дітей з інвалідністю від Parimatch Foundation

3 жовтня у спортивному комплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкрите інклюзивне тренування для дітей-спортсменів з інвалідністю в межах програми «Так, я можу!» від Міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation Ukraine.

За словами президентки фонду Parimatch Foundation Катерини Білоруської головна мета тренувань — змінити ставлення суспільства до людей з ментальними та фізичними порушеннями, а також допомогти дітям з інвалідністю подолати психоемоційні бар’єри.

«Для багатьох учасників нашої програми “Так, я можу!” заняття спортом — це, перш за все, реабілітація й емоційна розрядка. Вони вражають завзятістю та зрілим поглядом на світ. Кожна історія дитини-спортсмена демонструє неймовірну внутрішню силу юних чемпіонів і ще раз доводить, що всі зусилля заради їхньої підтримки не марні», — розповіла Катерина Білоруська.

Участь у відкритому тренуванні взяли 25 учасників програми «Так, я можу!», представники футбольних клубів «Любарт» та «Верес» та паралімпієць Ярослав Окапінський.

За словами декана факультету фізичної культури, спорту та здоров'я ВНУ Василя Пантіка, під час інклюзивного тренування дітям у якості волонтерів допомагали студенти вишу. 

«Це було неперевершено, діти сміялися, вони такого ніколи не бачили. Це правда було цікаво. Весь факультет, всі викладачі підійшли з душею, всі налаштовані позитивно. Завдяки цій програмі діти не відчувають себе іншими, вони соціалізуються, адаптуються та відчувають себе повноцінними», — зазначив Василь Пантік.

Головний фахівець центру «Інваспорт» Андрій Рожок запевнив, що подібні тренування допомагають дітям з інвалідністю не лише адаптуватися, а й знайти нових друзів та налагодити соціальні контакти.

«Вони знаходять свою самореалізацію, спілкуються, знаходять друзів. А ще завдяки програмі “Так, я можу!” юні спортсмени стають більш самостійними, набувають певних навичок та вмінь. І взагалі завдяки Фонду діти отримують величезну підтримку», — запевнив Андрій Рожок.

Разом із 25 вихованцями програми «Так, я можу» від PMF участь в інклюзивному тренуванні взяли 10 футболістів команди «Любарт». Менеджер клубу Дмитро Пасічник запевнив, що команда й надалі підтримуватиме дітей-спортсменів з інвалідністю в межах благодійної ініціативи.

«Усі наші гравці в захваті, одноголосно виступили за те, аби подібні заходи відбувалися й надалі. Думаємо, попереду не лише спільні тренування, а й презентації. Це допоможе дітям стати більш впевненими та відчувати себе важливими й потрібними», — поділився менеджер ФК «Любарт».

Після тренування вихованці благодійної програми «Так, я можу!» разом із гостями заходу відвідали матч Української Прем’єр-ліги «Верес» — «Олександрія». За словами директора з маркетингу рівненської команди Андрія Крупенка, спільне тренування з дітьми додало гравцям мотивації напередодні гри.

«Наші футболісти бачили на трибунах дітей, з якими кілька годин тому разом тренувалися. Це дуже мотивує, така підтримка дуже цінна. Серед наших граців багато тих, у кого теж є діти, і вони хочуть долучатися до подібних благодійних проєктів та допомагати», — запевнив представник ФК «Верес».

Довідка про програму міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation:

«Так, я можу!» — програма, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами шляхом залучення їх до спорту. Протягом 2019-2021 років Фонд запровадив річні щомісячні стипендії для юних спортсменів з інвалідністю з різних регіонів України. Також восьмеро вихованців програми стали членами національних збірних команд.

Дізнатися більше про діяльність Фонду можна за посиланням: https://parimatch.foundation/

На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На якому етапі реконструкція площі перед Палацом урочистих подій у Луцьку
Наступна новина Будуть стежити за дотриманням карантину. У двох містах України з'являться спецкамери
Останні новини
Схожі новини